Po dvou týdnech znovu na hřiště soupeře

Bohemka v neděli dopoledne odjede do Mladé Boleslavi.

Po dvou týdnech znovu na hřiště soupeře

V rámci probíhajícího ligového ročníku si Bohemians poprvé zkusili režim tzv. anglického týdne. Do not jim hrál i jeho los. V sobotu doma v ligovém utkání remizovali s Olomoucí (1:1), ve středu se v Ďolíčku radovali z postupu v MOL Cupu přes Třinec (2:1) a k poslednímu utkání odcestují zítra do Mladé Boleslavi. Cestu do města automobilů lze jednoduše vyjádřit známým českým příslovím, neboť místo dějiště nedělního utkání je od Prahy vzdálené co by kamenem dohodil. Po krátké cestě budou Bohemians usilovat už o šesté venkovní vítězství. Mladé Boleslavi se navíc v domácím prostředí nedaří, v Lokotrans Aréně stále čeká na první domácí výhru. Středočeši se na domácí trávník vrací po dvou těžkých zápasech na hřištích soupeřů. Tým okolo Marka Matějovského padl v Plzni (0:2) a minulý víkend i na Slavii (1:2).

Zápasy Mladé Boleslavi byly v uplynulé sezoně lahůdkou fotbalových fajnšmekrů. Hlavní roli v nich měl brazilský šikula Ewerton, jehož služby si od startu nového ročníku zajistila Slavia. Spolu s ním zamířil do Edenu také David Douděra. Hostování skončilo Michalu Hlavatému a Martinu Sladkému. Čekal je tedy návrat do Plzně, respektive Českých Budějovic. Univerzál Dominik Preisler přestoupil do Liberce a Jakub Klíma definitivně do Hradce Králové.

Mladá Boleslav - Bohemians 4:1 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:1 (0:0)
Trenér Pavel Hoftych přivítal ve svém týmu spíš mladé hráče. Dorazili Radek Látal z olomoucké Sigmy a Denisové Darmovzal s Donátem. Pětileté angažmá v Teplicích ukončil Patrik Žitný a stal se hráčem Středočechů. Na konci srpna ještě přišli Ubong Ekpai ze Slavie a Vojtěch Kubista z Jablonce.

Během léta bylo rušno také na trase Bohemians - Mladá Boleslav. Do Prahy se stěhoval útočník Ladislav Mužík, který na jaře ještě v mladoboleslavském dresu vyběhl na 23 minut na trávník v Ďolíčku a přispěl k remíze (2:2). V Ďolíčku působí formou hostování. To naopak skončilo Jakubu Fulnekovi. Už v průběhu letní přípravy odešel do města automobilů Antonín Vaníček a těsně před startem ligy i střední záložník Daniel Mareček, jehož si Mladá Boleslav půjčila.

O domácích nezdarech Středočechů mluvil asistent trenéra Ivan Hašek:"Dá se říct, že prožívají trochu podobný příběh jako my. Sami totiž víme, jaké je doma. nevyhrávat. Během dosavadního průběhu soutěže hrála Mladá Boleslav doma pětkrát. Ani jedno utkání pro ně nebylo vůbec jednoduché."

Mladá Boleslav v létě přišla o Ewertona s Douděrou: "Tihle hráči jim samozřejmě chybí. I přes jejich odchody mají stále velmi kvalitní kádr. Určitě by se i oni sami rádi viděli na vyšších příčkách, než se momentálně nacházejí."

Mladá Boleslav - Bohemians 4:1 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:1 (0:0)
V létě si oba kluby vyměnily některé hráče:"Očekáváme, že každý z nich se bude chtít předvést a ukázat, že fotbal hrát umí. To ostatně dělají v každém utkání. Ovšem v případě našeho vzájemného zápasu počítáme s tím, že budou mít o něco větší motivaci."
Po karetním trestu se vrací zpět zkušený Marek Matějovský: "S takovým hráčem se hra Mladé Boleslavi mění. Musíme počítat s oběma variantami a s tou výslednou si poradit na hřišti."

Zápas začíná v neděli 23. srpna v 16 hodin, vstupenka do sektoru Bohemians stojí 200 Kč.

#BOHEMKADOTOHO