Devatenáctku čeká v pátek tradiční turnaj

Třicátý ročník Memoriálu dr. Václava Jíry se odehraje znovu v UNYP Aréně. 

Devatenáctku čeká v pátek tradiční turnaj

Devatenáctka je po podzimní části ve dvacetičlenné České lize dorostu na páté příčce. Celkově Bohemka nasbírala 37 bodů a na třetí Teplice ztrácí pouhé tři body. S blížím se koncem roku přichází na řadu také tradiční akce, kterou pravidelně Bohemians pořádají. V pátek se v Praze uskuteční Memoriál dr. Václava Jíry. Letos se koná jeho jubilejní třicátý ročník.

Tradiční dorostenecký turnaj se koná jako památka na člověka, který byl nejen dlouholetým hráčem, trenérem a funkcionářem Bohemians Praha, ale také uznávaným evropským fotbalovým diplomatem a místopředsedou UEFA.

V libeňské hale na Podvinném mlýně se utká mezi sebou šest týmů. Krom pořádajících Bohemians se ukáží i pražští rivalové Sparta se Slavií. Další dva týmy jsou rovněž z Čech. Do hlavního města přijedou Pardubice s Mladou Boleslaví. Šestici účastníků uzavírá slovenský klub FK Lokomotiva Trnava.

Celý turnaj se odehraje systémem každý s každým. Bohemka celý turnaj zahájí duelem s Pardubicemi. Dále budou následovat utkání s Mladou Boleslaví, Spartou, Slavií a své účinkování zakončí konfrontací se sokem ze Slovenska. Završení turnaje v podobě vyhlášení je plánované na třetí hodinu odpolední.

Vstupné na turnaj se neplatí, takže se do haly dostanete zdarma. Při volbě MHD je nejblíže tramvajová zastávka Divadlo Gong, v případě metra pak stanice Českomoravská. Parkování je možné v přilehlých ulicích, případně lze využít obchodního centra Galerie Harfa.

Zápasy Bohemians:

Bohemians - Pardubice (8:30)
Bohemians - Mladá Boleslav (10:35)
Bohemians - Sparta (11:25)
Bohemians - Slavia (12:40)
Bohemians - Trnava (13:30)