Bohemka je letos v Tipsport lize stoprocentní

Výhru nad Žižkovem vystřelili Mužík, Dostál a Drchal.

Bohemka je letos v Tipsport lize stoprocentní

Také proti Žižkovu hájil branku Kouba. V obraně byl poté Kadlec, uprostřed zálohy Morávek a v útočné trojce Vrána. Ještě v první pětiminutovce se radovali Bohemians. Na branku pelášil s balonem Mužík, který přesnou trefou k pravé tyči rozjásala přítomné fanoušky Klokanů.

Za Žižkov zkoušel individuálně odpovědět Kadlec. Středem hřiště proběhl s míčem a dal si ho na levačku. Ránu bývalého hráče německého Frankfurtu obránci Bohemky ztlumili, a tak s ní Kouba neměl výraznější trable. Další šance se Viktorka dočkala po čtvrthodině hry. Oblouček do šestnáctky směřoval k Petráňovi. Blonďatý útočník střílel z malého vápna, ovšem Kouba rychlým vyběhnutím zvládl velkou příležitost zneškodnit.

Žižkov - Bohemians
Žižkov - Bohemians
Pozadu nezůstali ani Zelenobílí. Povedený pas Kadlece si doběhl Mužík a cpal balon před branku. Dostal se k němu Vrána, jenže střelu křídelníka Bohemky vyrazil Švenger.

Před uplynutím úvodní půlhodiny se Žižkov dočkal srovnání. Po kombinaci na levé straně Bohemians si za šestnáctkou připravil míč Hönig a ránou k levé tyči srovnal stav duelu. Na druhé straně rozjel protiútok Novák přihrávkou na Vránu. Pravonohý záložník na hranici pokutového území vypálil, bohužel se jeho střela mezi tři tyče nevešla. Pěkným průnikem se následně prezentoval Muleme. I díky jeho odvaze mohl zakončovat Václav Kadlec. Střelecký pokus z dvaceti metrů lapil u své levé tyče Kouba.

Do druhé půle vyběhli Klokani téměř s novou jedenáctkou. Zůstali jen brankář Kouba, obránce Kadlec a záložník Novák. Hned po pár vteřinách si vzali Klokani vedení zpět. S míčem postupoval v pokutovém území Dostál a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Žižkov - Bohemians
Žižkov - Bohemians
O srovnání se pokoušel Jirásek, ke kterému se odrazil balon po centru. Jeho hlavička naštěstí levou tyč branky Klokanů minula. Bohemians si vytvořili šanci po centru Valy. Ten zakončoval Novák, avšak levačkou pálil o pár čísel vedle branky Žižkova. Blízko k dalšímu gólu měl zkušený Dostál, jenže těsně před ním odvrátil přihrávku vracející se obránce. Následný pokus Drchala si cestu do sítě nenašel.

Třetí gól přeci jen Zelenobílí vstřelili. Nádherný křížný pas Kadlece si zpracoval do pohybu Vala a levačkou nacpal balon před branku. Tam brankář Myška dvakrát fantasticky vychytal zakončujícího hráče Bohemians, ale nakonec Drchal přeci jen procpal balon za brankovou čáru.

Pět minut před koncem vybídl Drchal do jasné příležitosti Farkaše. Střelu důrazného středopolaře ale stihl srazit skluzující obránce. Nic to ovšem nezměnilo na tom, že Bohemians vyhráli i třetí zápas ve skupině.