Bohemka je vítězem celé Tipsport ligy

Klokani vyhráli zimní turnaj potřetí v historii.

Bohemka je vítězem celé Tipsport ligy

Prvoligový kádr Klokanů si v tomto týdnu užívá zasloužené dovolené, která jim začala o druhou adventní neděli. Během minulého týdne odehráli svěřenci trenéra Jaroslava Veselého tři zápasy v tradiční Tipsport lize. V pořadí šlo o 26. ročník tohoto turnaje. Celkově si Klokani připsali čtyřiadvacátou účast, chyběli jen v roce 2019, kdy odcestovali na soustředění do Turecka a podruhé pak v roce 2021, protože jarní část nejvyšší soutěže začala už v polovině ledna.

V rámci tuzemské části zimního turnaje se Bohemians utkali se soupeři nejen z první a druhé, ovšem i ze třetí ligy. Ve všech třech zápasech se jim podařilo zvítězit a celkem zaokrouhlili počet vstřelených branek na číslo deset. Počet inkasovaných byl přesně poloviční. Nejlepším střelcem Klokanů se stal Václav Drchal se čtyřmi brankami. O dvě méně se poté zasloužil Martin Dostál. Další kvarteto hráčů vstřelilo po jednom gólu.

Se stoprocentní bilancí tří výher ovládli Zelenobílí svou skupinu B. Až do dnešního dne čekali v napětí, zda je z dosavadního pozice lídra celé Tipsport ligy sesadí Mladá Boleslav. Jenže Středočeši pouze remizovali s Varnsdorfem, a tak se z prvenství, celkově třetího, může radovat Bohemka. Naposledy se jí podařilo tento zimní turnaj vyhrát před osmi lety, když v Berouně porazila ve finále Baník Ostrava 2:0.

"Jsme rádi, že jsme turnaj vyhráli. Každé vítězství je pro nás důležité, ale moc bych ho nepřeceňoval. Měli jsme dva soupeře z nižších soutěží. Ale je to příjemné zakončení půlsezony. Pro mě bylo důležitější vidět v akci hráče z širšího kádru a vyzkoušet si naše hráče i na jiných pozicích, než které jsou pro ně obvyklé. Z tohoto hlediska jsem spokojený. Turnaj nám ukázal více pozitiv než negativ. Asi i konkurence se tím zvýšila," hodnotil celý turnaj hlavní trenér Jaroslav Veselý.

Zápasy Bohemians:
FC Silon Táborsko - Bohemians Praha 1905 1:3 (0:1) - statistiky, reportáž, fotogalerie
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 3:4 (0:2) - statistiky, reportáž, fotogalerie
FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905 1:3 (1:1) - statistiky, reportáž, fotogalerie

Střelci:
4 góly - Drchal
2 góly - Dostál
1 gól - Mužík, Novák, Prekop, Vrána

Asistence:
1 asistence - Farkaš, Mužík, Novák, Prekop, Vilotić

#BOHEMKADOTOHO