Petr Hronek přestupuje do Slavie

Do Ďolíčku naopak přichází z Edenu Jan Matoušek.

Petr Hronek přestupuje do Slavie

Podzimní část FORTUNA:LIGY sice skončila, ovšem ve fotbalovém zákulisí právě v tomto období začíná být velmi živo. Řeší se přestupy a doplňování kádrů, u Klokanů tomu není jinak. Méně i více věrohodnými spekulacemi se fotbalové prostředí jenom hemží. A i když se často zakládají na pravdě, oficiálně pohyby v kádru komentujeme v momentě, kdy je vše dotažené.

I díky povedené podzimní části a individuálním výkonům je o některé hráče Bohemky na přestupovém trhu zájem. V tuto chvíli můžeme potvrdit, že Petr Hronek v jarní části druhou stovku ligových zápasů v dresu Bohemky nenačne a přestupuje. Neopustí však Prahu, dokonce ani městskou část. Jeho novým působištěm bude SK Slavia Praha.

"Po přestupu do Bohemky jsem okamžitě poznal, že v Ďolíčku se mi bude líbit. Máme tady skvělé fanoušky a v kabině byla po celou dobu vynikající parta. Vždycky jsem se snažil nechat na hřišti to nejlepší, co ve mně bylo. Každý fotbalista by měl v kariéře cílit co nejvýše, protože není nekonečná. Proto jsem se rozhodl přijmout nabídku Slavie. Věřím, že to fanoušci pochopí. I když se do Ďolíčku vrátím v dresu rivala, budu to tady mít vždycky rád. Fanouškům a klubu děkuji za všechno, byly to krásné roky," řekl pro klubový web Petr Hronek.

Devětadvacetiletý záložník přišel do Ďolíčku v létě 2019 na hostování ze Zlína. O rok později Bohemka uplatnila opci a hostování se změnilo v přestup. V dresu s klokanem nastupoval tři a půl roku, v první lize v něm odehrál přesně 100 zápasů a vstřelil 18 gólů.

Jan Matoušek přestupuje do Bohemians
Jan Matoušek přestupuje do Bohemians
Opačným směrem z Edenu do Ďolíčku se stěhuje o pět let mladší záložník Jan Matoušek. Ten ovšem v sešívaném dresu v posledních sezonách nenastupoval. Od léta 2020 do této chvíle byl na hostování v Liberci, do Bohemians přichází formálně na půlroční hostování, ovšem v létě se stane kmenovým hráčem Klokanů. Současný kontrakt se Slavií v červnu vyprší, Matoušek už u Botiče podepsal smlouvu do konce roku 2025. Dá se tedy říct, že přichází na přestup na tři roky.

Jan Matoušek v první lize zatím odehrál 105 zápasů, ve kterých se střelecky prosadil devatenáctkrát. Obzvláště proti Bohemce se mu osobně dařilo. „Bohemka je můj oblíbený klub, ale paradoxně proto, že se mi proti ní vždycky dařilo a dával jsem góly. Věřím, že na to navážu a budu je střílet i teď v jejím dresu,“ zhodnotil přestup Jan Matoušek. My v Ďolíčku si přejeme totéž.

K pohybům se vyjádřil také ředitel Klokanů Darek Jakubowicz: „Zájem o Petra Hronka není po jeho výkonech ničím překvapivým. Zároveň věřím, že v Honzovi najdeme tu správnou náhradu. Nejedná se o hráčskou výměnu, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přestup Hroňase do Edenu je pro Bohemku finančně zajímavý, příchod Jana Matouška je vlastně příjemný bonus navíc.“

Petru Hronkovi se sluší poděkovat za výkony v našem dresu a přejeme mu samozřejmě i spoustu dalších fotbalových i osobních radostí. Honzu Matouška vítáme v Ďolíčku!

#BOHEMKADOTOHO