Roman Květ přestupuje do Viktorie Plzeň

Do Vršovic naopak přichází na hostování brankář Martin Jedlička.

Roman Květ přestupuje do Viktorie Plzeň

Mluvilo se o tom prakticky od konce podzimní části soutěže. O Romana Květa, záložníka a nejlepšího střelce Klokanů probíhající sezony, projevilo zájem hned několik klubů. Nyní můžeme potvrdit, že k přestupu opravdu dochází. Roman bude na jaře nastupovat v dresu obhájce titulu. FC Viktoria Plzeň aktivovala výstupní klauzuli, kterou měl Roman v nové smlouvě. Tu podepsal v Bohemce letos v září, jejího vypršení v roce 2025 se ale nedočká.

S týmem úřadujícího mistra dnes nastoupil do zimní přípravy. „Chtěl bych poděkovat vedení, trenérům, spoluhráčům a fanouškům. Nesmírně si vážím, jak mě do Bohemky přijali. Teď je na čase se posunout a vyzkoušet novou výzvu. Výzvy jsem měl vždy rád, takže když přišla tahle, nebylo o čem moc přemýšlet. Můj největší dík patří fanouškům Bohemky, kteří mně i nám všem fandili po celou dobu. Měl jsem tu čest je zažít jako dvanáctého hráče v zádech, kterým vždy byli. Velmi si Vás cením. Doufám, že budete fandit i nadále. Zároveň doufám, že se na mě nebudete zlobit, když Vás budu sledovat jen v televizi. Věřte, že na Vás nikdy nezapomenu a třeba se ještě jednou uvidíme. Ještě jednou díky,“ zhodnotil Roman Květ své téměř tříleté působení u Botiče.

Do Vršovic přišel z Příbrami v únoru 2020, nejprve na hostování s opcí, které se v létě stejného roku změnilo v přestup. V první lize tady odehrál 89 zápasů a vstřelil 16 gólů. Posledních 9 branek zvládl ve 13 zápasech letošního podzimu, což z něj dělá nejlepšího střelce Bohemians této sezony a zároveň se dělí o druhé místo v tabulce střelců celé FORTUNA:LIGY. Svůj gólový účet se nyní bude snažit rozšířit v dresu Západočechů.

Kromě přestupové částky dorazí do Ďolíčku ještě hráčská posila. Minimálně do konce sezony zvýší konkurenci v brance Martin Jedlička. Brzy pětadvacetiletý gólman přichází formou hostování. Rozhovor s novou posilou Bohemians Vám přineseme na začátku příštího týdne, kdy k zimní přípravě nastoupí také Klokani.

Romanovi děkujeme za všechny skvělé výkony v našem dresu a přejeme mu mnoho sportovních i osobních úspěchů v další kariéře. Martina v Ďolíčku vítáme.

#BOHEMKADOTOHO