Nadílka Klokanů pro onkologické děti

Bohemians letos pojali vánoční besídku jinak.

Nadílka Klokanů pro onkologické děti

Každý rok si hráči a realizační tým Klokanů nadělují tajného ježíška. Navzájem si v kabině vylosují jeden druhého a předávají si dárky. Čím větší blbost a vtipnější dárek, tím lepší. Letos se však kabina rozhodla pro změnu.

"Dostali jsme v kabině nápad, že si letos nebudeme dávat dárky vzájemně, ale uděláme hezčí Vánoce dětem, které je budou trávit v nemocnici. Zašel jsem s nápadem za klukama z mediálního úsek a ti nám pomohli domluvit tuto akci s motolskou onkologií," popisuje vznik této hezké myšlenky Daniel Krch.

Stačilo pár e-mailů a telefonátů a na světě byl seznam vhodných a potřebných dárků. Ten jsme předali klukům do kabiny a dále už to bylo jen na nich. Při Vánocích s Klokanem pak dárky přinesli do Ďolíčku, odkud jsme je dnes odvezli právě k dětem do Motola.

Kluci to pojali opravdu vážně a pořídili spoustu hraček, her i výtvarných potřeb, jak si nemocnice přála. Hodnota dárků byla určitě několik desítek tisíc korun. Dnes dopoledne jsme v Ďolíčku naložili jedno plné auto a vyrazili za dětmi. Společně s klokanem se do Motola vypravil jako zástupce kabiny i obránce Martin Dostál, byť mají hráči stále dovolenou před startem zimní přípravy.

Podle zástupce nemocnice bude stav oddělení přes svátky naplněný. Věkové rozmezí dětí je široké, nejmladší pacient ještě neoslavil ani první narozeniny. Vzhledem k řádícím respiračním onemocněním jsme nemohli osobně navštívit všechny pacienty na odděleních, ale potěšit jsme zašli alespoň ty nejmenší. Z plného vozíku dárků si mohl každý vybrat ten svůj, zbylé rozdají pracovníci nemocnice. Hráči nezapomněli ani na ošetřujícíc personál, který od nich dostal velkou tašku plnou dobrot k jídlu i pití.

"Martin Dostál byl skvělá volba. Protože má doma malou dcerku, ve spoustě hraček a her se skvěle vyznal. Když si děti nemohly vybrat, Martin ukázal fantastický přehled například v Tlapkové patrole a bylo po problému," přibližuje detaily z návštěvy Petr Koukal, ředitel komunikace.

Všem hráčům děkujeme za dárky, dětem i jejich rodičům ze srdce přejeme co nejrychlejší uzdravení, hodně zdraví a štěstí. A personálu motolské nemocnice děkujeme, jste andělé mezi námi.

Krásné Vánoce všem přejí Bohemians!