Druhý soupeř na soustředění pochází z Rumunska

Klokani narazí na účastníka letošního ročníku Evropské konferenční ligy. 

Druhý soupeř na soustředění pochází z Rumunska

Od čtvrtečního přípravného zápasu s ázerbajdžánským Sabailem se počasí vylepšilo a tréninky Klokanů už tak nedoprovází vytrvalý déšť. V sobotu se svěřenci trenéra Jaroslava Veselého mohli s chutí pustit do dvoufázového tréninku přímo na travnaté ploše. Dopoledne byla na programu zejména střelecká cvičení. Na závěr víkendu pak Bohemians nastoupí ke druhému zápasu v rámci herního kempu v Turecku. Soupeř tentokrát pochází z rumunské nejvyšší soutěže, kde se mu momentálně daří navázat na úspěchy z předešlých ročníků. Konkrétně v předchozích pěti neskončil mimo TOP10, předloni zakončil soutěž dokonce na čtvrtém místě. Nedělní soupeř Klokanů také stále usiluje o zopakování loňského úspěchu v domácím poháru, kdy se stal šampionem zdejšího Cupa României Timi?oreana. Dále se zúčastnil i Evropské konferenční ligy, ale v kvalifikaci nestačil na švédský Djurgarden. 

Na současném šestém místě se tým nachází zejména díky své defenzivě. Ta je totiž vůbec nejlepší napříč rumunskou soutěží - 17 inkasovaných branek v 21 zápasech. Podíl na tom pochopitelně nese brankář Roland Niczuly, který výkony svých spoluhráčů podpořil sedmi vychytanými nulami. V ofenzivě se pak tým kouče Cristiana Bergodiho opírají o zkušeného hroťáka Maria Rondóna, který si připsal hned deset přesných zářezů. Zdatně mu sekunduje o deset let mladší Alexandru Tudorie. Hráč se zkušenostmi s fotbalem v Rusku nastřádal o dvě branky méně, než jeho spoluhráč.

Sabail FC - Bohemians 0:0
Sabail FC - Bohemians 0:0
Druhé utkání Klokanů proti OSK Sepsi Sfântu Georghe hrají Bohemians v neděli od 15 hodin českého času (17:00 tureckého). O nejdůležitějších momentech budeme znovu informovat na Twitteru. Shrnutí všech důležitých momentů naleznete ve večerních hodinách i na Virtuálním Ďolíčku.