Pauza skončila, liga je tady!

V sobotu odpoledne znovu Ďolíčkem zazní hymna FORTUNA:LIGY. 

Pauza skončila, liga je tady!

Dlouhá doba čekání konečně dospěla ke svému konci. Zimní přestávka bez ligového fotbalu dnes končí a v sobotu se naplno rozjede jarní část nejvyšší tuzemské soutěže. Svůj start si naplánovala na mrazivý lednový víkend, který ovšem nabídne několik bitev, v nichž půjde, i díky vyrovnané tabulce, o hodně. To platí také pro první zápas Bohemky, kterou v domácím prostředí čekají Teplice. Oba týmy jsou od sebe bodově vzdáleny na tři body, v tabulce pak dělí lépe postavené Klokany od Sklářů pět míst.

Z pohledu změn v kádru panoval na teplických Stínadlech během zimy klid. Ofenzivu posílil senegalský forvard Babacar Sy, jehož poskytla na hostování Slavia. Ta ho v této zimní pauze koupila z Táborska. Pouhý den před utkáním v Ďolíčku ještě vyztužil defenzivní řady srbský stoper Mičević. Z hostování ve Varnsdorfu se vrátil Matěj Radosta.

Teplice - Bohemians 0:1 (0:0)
Teplice - Bohemians 0:1 (0:0)
Blížící se start jarní části okomentoval asistent trenéra Ivan Hašek: „Očekávám typický první zápas. Takže boj o každý metr, zezačátku může svou roli hrát i nervozita. Mezi námi a Teplicemi je malý bodový rozdíl, takže půjde o hodně. Ani jeden z týmů nebude chtít tomu druhému dát volný metr navíc. Všichni se ovšem na start ligy těšíme. Počasí fotbalu úplně prospívat nebude, ale věříme, že i tak bude v Ďolíčku dobrá atmosféra a navážeme na poslední domácí duel."

Více změn se přes zimu událo v Ďolíčku. Při skládání základní jedenáctky budou mít trenéři na výběr dostatek možností: „V kádru Teplic proběhlo opravdu jen minimum změn. Otázka sestavy se týká spíš nás. Není pravidlem, že všichni noví hráči se musí okamžitě dostat v prvním zápase na hřiště. Odešli nám dva hráči z ofenzivy a až teď se ukáže, jak se nám povede se s tím popasovat i v lize. Máme připravené různé varianty. Teprve uvidíme, pro kterou z nich se nakonec rozhodneme. Kluci v tréninku tvrdě makají a bojují o místo, protože vidí, že konkurence je velká."

Člen trenérského týmu popsal také současnou situaci v tabulce: „Po podzimu je liga opravdu dost vyrovnaná. Třeba první čtyři kola může trvat, než se to trochu roztrhá a bude jasněji, o jaké pozice budou týmy bojovat. Týká se to i nás. Ani výhra nad Teplicemi neznamená, že máme klid, ba v opačném případě, že bychom byli odsouzeni k bitvě o záchranu. Zápas se může tvářit jako bitva o šest bodů, ale je to jen jeden zápas. Navíc forma jednotlivých týmů se v průběhu jara může také měnit. My se chceme dostat co nejvýš to jen půjde. To je náš cíl."

Na Bohemku můžete přijít už dopoledne. V 10:30 totiž v Uhříněvsi začne další přípravný duel B týmu Klokanů. Ti se poprvé v novém roce představí na domácím hřišti. Jejich soupeřem bude SK Sparta Kolín, druhý tým tabulky České fotbalové ligy, skupiny B.