Nedělní odpoledne ve znamení souboje o čtvrté místo

Bohemka v neděli vyráží do nedalekého města automobilů, kde se utká s Hradcem Králové. 

Nedělní odpoledne ve znamení souboje o čtvrté místo

Druhé jarní kolo nejvyšší fotbalové soutěže se rozběhlo už v sobotu. Bohemians se však dostanou do akce až v neděli odpoledne. Zelenobílí vyrazí do Mladé Boleslavi, kde se utkají s Hradcem Králové. Jen málokoho by dříve napadlo, že právě s hradeckými Votroky svedou v této fázi soutěže přímý souboj o čtvrté místo. Situace v tabulce ale hovoří jasně. V Lokotrans aréně na sebe narazí dva týmy s nejvyrovnanější bilancí vstřelených a obdržených branek. Klokani jsou v rozdílu skóre na nule, Východočeši mají v této kolonce jeden plusový gól.

Zkušený stratég Miroslav Koubek pracoval přes zimní pauzu s ustáleným kádrem, v němž proběhlo minimum změn. Skončil obránce Otto Urma a do Táborska přestoupil Jiří Kateřiňák. Jedinou dosavadní posilou je sparťanský odchovanec Petr Pudhorocký. Jednadvacetiletý odchovanec si svými výkony ve druhé lize vysloužil premiérové prvoligové angažmá.

Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
O nedělním souboji promluvil asistent trenéra Ivan Hašek: „Liga se vyvinula tak, že v této chvíli jedeme hrát proti Hradci o čtvrté místo. Je důležité připomenout, že se hraje hlavně o body, které se budou počítat."

Hradec v prvním jarním kole odvezl všechny body z Plzně, ve středu pak prohrál pohárový duel v Českých Budějovicích: „V ligovém duelu na hřišti Plzně se Hradec prezentoval vysoce zodpovědně a organizovaně. Díky tomu se dočkali možná překvapivého, ovšem vcelku zaslouženého vítězství. Do pohárového duelu na jihu Čech sestavu už pozměnili. Zároveň se na nich mohl podepsat i velmi náročný duel na západě Čech."

Votrokům v úvodu sezony schází hrotový útočník Daniel Vašulín: „Připomněl bych tady ještě jinou hráčskou změnu, jíž je odchod Adama Vlkanovy. Byl výraznou postavou týmu a jeho odchod svůj vliv měl. Od té doby hrají na dva útočníky, a to ať už Vašulín na hřišti je, či není. Pokud můžete využít takového hráče, jakým je právě Vašulín, hraje se vám bezesporu úplně jinak."