Klokani zvítězili nad Hradcem

Náskok Klokani uhájili i v početní nevýhodě a po gólech Hůlky s Drchalem berou výhru.

Klokani zvítězili nad Hradcem

Trenér Jaroslav Veselý udělal v základní jedenáctce dvě změny. V obraně nastoupil Vondra a v útoku Puškáč. Už po pár minutách se do velké šance dostál Hůlka, jíž nepohrdl a střelou podél gólmana Hradce zařídil Klokanům rychlé vedení. Vzápětí běžel sám na branku Drchal. Brankáře Reichla sice obešel, ale zakončit nedokázal. Na druhé straně zakončoval Gabriel, ovšem Jedlička míč lapil. Před poločasovou přestávkou Klokani zvýšili, když Drchalovu dorážku zastavila až síť.

Dění po přestávce ovlivnila situace z 50. minuty. Podruhé v utkání totiž viděl žlutou kartu Köstl, a tak se musel poroučet do sprch. Nechybělo moc a mohlo se okamžitě měnit skóre. Ve dvou stoprocentních šancích byl Matěj Koubek, proti kterému však Jedlička vytáhl dva fantastické zákroky. Patnáct minut před koncem se do vzduchu pověsil zkušený hroťák Dvořák, jenže také proti němu vytáhl bravurní zákrok brankář Klokanů.

FC HRADEC KRÁLOVÉ - BOHEMIANS PRAHA 1905 0:2 (0:2)
Lokotrans Aréna (Mladá Boleslav) • neděle 05.02.2023 • 15:00 • 18. kolo F:L

Branky: 7. Hůlka, 41. Drchal
Rozhodčí: Černý - Volf, Pospíšil
ŽK: Dvořák, Čihák - Köstl, Jedlička, Jánoš
ČK: 50. Köstl (Bohemians)
Diváci: 1039

FC Hradec Králové:
Reichl - Klíma (63. Trusa), Čech (46. Čihák), Leibl - Gabriel, Kodeš (63. Dvořák), Smrž, Novotný - Pudhorocký (46. Rada) - Koubek, Ryneš
Trenér: Miroslav Koubek

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Petrák, Vondra - Köstl, Jánoš (85. Kadlec), Čermák, Kovařík (55. Dostál) - Drchal (70. Matoušek), Prekop (85. Mužík) - Puškáč (55. Jindřišek)
Trenér: Jaroslav Veselý