Týmový výkon vynesl posun na čtvrté místo

Klokani podruhé v řadě udrželi čisté konto a zvítězili nad Hradcem Králové. 

Týmový výkon vynesl posun na čtvrté místo

V základní jedenáctce udělal kouč Jaroslav Veselý dvě změny. V obranné trojici nastoupil Vondra a na samém hrotu útoku Puškáč. Jakmile uběhla úvodní pětiminutovka, povedlo se Klokanům udeřit. Klíma ve snaze odvrátit balon "zrušil ofsajd," díky čemuž osamocený Hůlka byl rázem v obrovské šanci. Té se nezalekl a střelou k pravé tyči překonal Reichla.

Náskok Klokanů nemusel být pouze jednobrankový. Jen o chvilku později pelášil s míčem na branku Drchal. Útočník Bohemky už obešel o brankáře, jenže v posledním možném okamžiku mu zakončení překazil terén, a tak bohužel velkou šanci ani nezakončil. V ofenzivě se o slovo přihlásili také Votroci. Smrž prostrčil míč do uličky Leiblovi. Hradecký zadák obloučkem našel přesně Gabriela. Proti hlavičce jednadvacetiletého obránce se povedeným zákrokem na brankové čáře vyznamenal Jedlička.

Hradec - Bohemians
Hradec - Bohemians
Před poločasovou pauzou Bohemians zvýšili. Hůlka hezky obešel Matěje Koubka a cpal balon před branku. Čermákovu střelu k levé tyči vytěsnil Reichl, stejně jako následnou Prekopovu dorážku. I napotřetí se k balonu dostal hráč Bohemky, jímž byl Drchal. Důrazný útočník se zblízka nemýlil a zvýšil náskok Bohemians. Na druhé straně propadl centr na zadní tyč k Leiblovi. Domácí obránce hlavičkoval zblízka, výborně ovšem zasáhl Jedlička, který si za pomoci spoluhráčů poradil ještě s dorážkou Klímy.

Do druhé půle vyběhl v dresu Hradce i Jakub Rada. Situaci si Bohemians zkomplikovali na začátku druhého dějství. Podruhé v zápase fauloval za žlutou kartu Köstl, a tak se musel vrátit zpět do kabin, neboť ho sudí Černý vyloučil. Domácí se rázem tlačili ještě více dopředu. Obránce Klíma poslal míč před branku. Souboj podstoupil Novotný, načež míč vypadl před Koubka. Bývalý hráč Bohemians měl na noze snížení a levačkou pálil zblízka pod břevno. Brankář Klokanů však skvělým reflexem ránu vyrazil. Neuplynula ani minuta, když se odchovanec Bohemky dostal do další šance. Ryneš pronikl až do pokutového území, kde zmiňovanému útočníkovi míč předložil. Koubek střílel na malém vápně z prvního doteku, jenže Jedlička rychle zmenšil střelecký úhel a uchránil Bohemku od inkasované branky.

Hradec - Bohemians
Hradec - Bohemians
V černých dresech hrající Bohemka v dalších minutách čelila náporu domácích Votroků, který se však obešel už bez vyložených šancí. Svěřenci stratéga Koubka se jedné dočkali až čtvrt hodiny před koncem. Na velmi dobrý centr z pověstné levačky Rady si vyskočil zkušený forvard Dvořák, jenž usiloval o premiérový gól v této sezoně. Proti byl brankář Jedlička, když skokem k levé tyči famózně zasáhl.

To byla poslední velká možnost, z níž mohl Hradec pomýšlet na změnu skóre. Bohemians svůj náskok uhájili i v početní nevýhodě a přímý souboj o čtvrté místo v tabulce zvládli vítězně.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého:Zápas bych rozdělil na části před vyloučením a po něm. V první půli jsme byli lepším týmem a vytvořili si velké množství šancí. Troufnu si tvrdit, že dvě branky byly ještě málo v porovnání s tím množstvím. Byl jsem však rád, že vedeme a vypadalo to, že máme utkání pod kontrolou. Brzké vyloučení nám však určilo jinou roli, domácí se dostali do nějakých příležitostí. Než jsme vystřídali a pozměnili rozestavení, měl Hradec dvě šance. V dalším průběhu už se nám povedlo hru zklidnit. Dnes si ani netroufnu vyzdvihnout nějakého hráče, protože by to z mé strany nebylo fér. Podali jsme týmový výkon a přesně takovými bychom se měli prezentovat."