Těsná porážka v bitvě s Českými Budějovicemi

Klokani na Střeleckém ostrově neskórovali a s domácím Dynamem prohráli.

Těsná porážka v bitvě s Českými Budějovicemi

Do zápasu na Střeleckém ostrově nastoupili Bohemians nejen v černých dresech, ale i se dvěma změnami v sestavě oproti derby. Do útočné trojice se vrátil Drchal, do středu zálohy poté Jánoš.

Hned v úvodních minutách musel trenérský štáb Bohemians řešit problém, neboť zraněný Petrák nemohl pokračovat ve hře. Na hřiště tak do stoperské trojice vyběhl mladý Kadlec. Po vyrovnané čtvrthodince se na hřišti začaly rodit i šance. Hned dvě během chvíle mělo Dynamo. V obou případech došlo na souboj Adedirana s Jedličkou. V první šanci nigerijský forvard pálil tvrdě z úhlu, ale brankář Bohemky skvěle zasáhl. Odražený balon dopravil do bezpečí Dostál a Klokani vyrazili do protiútoku. Bohužel centr na úplně volného Puškáče stihl srazit na rohový kop Havel. Na opačné straně hřiště se naskytla zmiňovaná druhá příležitost Adediranovi. Jihočeský křídelník už postupoval sám na branku, jenže Jedlička proti němu rychle vyběhl a střela letěla těsně vedle pravé tyče.

České Budějovice - Bohemians
České Budějovice - Bohemians
V ofenzivě se o slovo přihlásili také Bohemians. Do šestnáctky vrátil míč po rohu Dostál, důležitý souboj podstoupil Puškáč, díky jehož aktivitě prošel míč k Hůlkovi. Stoper Bohemky už zakončoval tváří v tvář Janáčkovi, bohužel však orazítkoval pouze levou tyč. Akce ještě pokračovala. Oblouček Kovaříka na zadní tyč chtěl hlavou do sítě zatlouct Puškáč. K jeho smůle se stihl Janáček přesunout, který na brankové čáře hlavičku zneškodnil.

Další dva střelecké pokusy si připsal Adediran. V obou případech mířil k pravé tyči, pokaždé ale rána z jeho kopačky kolem ní proskákala do zámezí. Jedlička tedy nemusel zasahovat. Ve čtyřminutovém nastavení první půle stálo při Bohemians štěstí. Sladký před kotlem Bohemky pěkně odcentroval před branku. Jeho pobídka dolétla přesně na hlavu Škody. Českobudějovický hroťák ovšem v obrovské šanci selhal, neboť hlavičkoval mimo tři tyče.

Po přestávce šikovný Čermák obloučkem na zadní tyč našel Hůlku. Kapitán Bohemians zakončoval na dlouhou nohu, překonat gólmana se mu povedlo, na poslední chvíli ale zadák Králik stihl odkopnout míč do bezpečí. Domácí fanoušci si na výraznější ofenzivní vzruch svých oblíbenců museli nějakou chvíli počkat. Po hodině hry hlušší pasáž Českých Budějovic přerušil Škoda, když pálil levou nohou zpoza šestnáctky. Přízemní pokus ale v klidu skryl v rukavicích Jedlička.

České Budějovice - Bohemians
České Budějovice - Bohemians
Za domácí hrozil zejména aktivní Adediran, jenž uháněl čtvrt hodiny před koncem sám na branku. Svůj nájezd zakončil střelou do tyče a navíc asistent na pomezí zdviženým praporkem signalizoval ofsajdové postavení. Záhy střídající Čolić nadýchaným centrem posadil balon na hlavu právě Adediranovi, jenže ten v několikáté šanci znovu zakončil mimo, tentokrát hlavou nad.

Bezgólovou remízou ale nakonec duel neskončil. Rohový kop rozehráli domácí nakrátko, načež Hora servíroval míč do mlýnice hráčů v pokutovém území. Havel ho v souboji prodloužil k Adediranovi, který se odpoutal od svého strážce a zakončil z bezprostřední blízkosti. Na brankové čáře skvěle zasáhl Jedlička, když zvládl ránu vyrazit. Bohužel byl jako první u odraženého míče domácí žolík Potočný a střelou do odkryté branky rozjásal domácí fanoušky. Vyrovnaný boj na jihu Čech tak pro Bohemians skončil těsnou porážkou.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Když takové utkání prohrajete gólem v závěru, jste vždycky zklamaní. Nevstoupili jsme do zápasu úplně dobře. Domácí měli větší nasazení. Postupem času se nám však dařilo nacházet v domácí defenzivě okénka. Vytvořili jsme si dost šancí, abychom branku vstřelili. Druhý poločas jsme naopak začali lépe my, vytvořili si tlak a několik příležitostí. Nedokázal jsme je využít. Pak převzali otěže zase hráči Českých Budějovic. Zjednodušenou hrou nás dostali pod tlak a kýžený gól nakonec vstřelili."