Bohemka bude hrát semifinále poháru!

Klokani rozhodli už v první půli, kdy výborný výkon korunovali brankami Čermák s Hůlkou.

Bohemka bude hrát semifinále poháru!

Do čtvrtfinálového zápasu nasadil kouč Jaroslav Veselý zkušeného Jindřiška. Druhou změnou pak byl Kovařík na levém kraji hřiště. Po deseti minutách propadl centr Čermáka až na zadní tyč ke Kadlecovi, který bohužel ve velké šanci branku o pár čísel minul. Do vedení však šli Klokani, když Kadlec nádherným pasem vysunul Köstla. Důrazný bek cpal hned balon před branku, kde se odrazil k Čermákovi, který přesně zamířil do sítě. Krátce před pauzou padl druhý gól. Kovařík parádně našel Hůlku, jenž neodmítl a přesnou hlavičkou zvýšil náskok.

Na začátku druhé půle Drchal přiklepl Hůlkovi, avšak stoper Bohemky tentokrát střílel vysoko nad branku. V dresu Slovácka zakončoval hlavou Kohút, ale Jedlička si bez potíží poradil. Čtvrt hodiny před koncem se naskytla velká šance domácím. Hofmann už byl sám před vybíhajícím Jedličkou. Naštěstí ovšem svým pokusem levou tyč minul. Pár minut před koncem pálil i střídající Kim, ale střela prolétla kolem tyče do zámezí. Na začátku nastavení přišla komplikace, neboť hlavou korigoval Hofmann. Postup do semifinále si ale už Bohemka vzít nenechala.

1.FC SLOVÁCKO - BOHEMIANS PRAHA 1905 1:2 (0:2)
Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty • středa 01.03.2023 • 17:00 • Čtvrtfinále MOL Cupu

Branky: 90+1. Hofmann - 23. Čermák, 41. Hůlka (Kovařík)
Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Šimáček
ŽK: Břečka, Reinberk - Jánoš, Jedlička
Diváci: 4 165

1.FC Slovácko:
Nguyen - Reinberk, Břečka (64. Kadlec), Hofmann, Kalabiška (46. Vecheta) - Havlík, Daníček - Petržela (64. Kim), Kohút (84. Sinyavskiy), Doski - Šašinka (73. Brandner)
Trenér: Josef Mucha

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Kadlec, Vondra, Hůlka - Köstl, Jindřišek, Čermák (41. Jánoš), Kovařík (86. Dostál) - Beran (66. Nový) - Prekop (66. Matoušek), Drchal (86. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý