B tým na úvod jara nasázel pět gólů

Klokani v domácím prostředí potvrdili první místo proti Karlovým Varům.

B tým na úvod jara nasázel pět gólů

O první březnový víkend začala jarní část soutěže také B tým Klokanů, který se hned na úvod utkal s nepříjemným sokem z Karlových Varů. V jeho dresu si hned v úvodu připsal nebezpečné zakončení Červený, ale Kouba vytáhl u své levé tyče výborný zákrok. Radovat se mohli Klokani. Za odkopem Damaška z pokutového území se vydal Marhoul, který přetlačil stopera Geňa a upaloval na branku. Bohuže se svůj únik rozhodl zakončit obstřelem, což brankář Chára vystihl a skvěle šanci zneškodnil. Následná dorážka útočníka Bohemky mířila nad branku. Hosté odpověděli svojí příležitostí. Dubnička vtrhl do šestnáctky, načež servíroval balon před branku nabíhajícímu Matouškovi. S ním byl v souboji Damašek, který zvládl do jeho střely vložit alespoň nohu, díky čemuž zachránilo Bohemians břevno.

Na druhé straně se šikovně uvolnil Zeman, načež pálil uvnitř šestnáctky k bližší tyči. Nepříjemný projektil zvládl vyrazit na rohový kop brankář hostujícího týmu. Při Bohemians pak stálo i štěstí. Červený dokázal v cestě k brance obelstít Dostála, naštěstí obstřel karlovarského forvarda prolétl kolem pravé tyče do zámezí.

Bohemians B - Karlovy Vary 5:2 (2:0)
Bohemians B - Karlovy Vary 5:2 (2:0)
Po půlhodině hry už se radovali Klokani. Míč vyvezl Damašek a předal ho Koutskému, který chytře prostrčil Zemanovi. Křídelník Zelenobílých si ho převzal do pohybu, aby následnou střelou na zadní tyč vstřelil první branku utkání.

Záhy měl svou třetí šanci hostující Červený. K němu vypadl míč po souboji Dostála s Matouškem, ale zakončení útočníka Karlových Varů naštěstí postrádalo přesnost. Útočili tak Klokani, v jejichž barvách se na pravé straně prosmýkl Vrána. Svou akci bohužel nezakončil gólem, neboť mu střelu k bližší tyči zlikvidoval Chára. Zanedlouho Koutského křížný pas nedokázal odvrátit Dubnička. Znovu se otevřel prostor pro Vránu. V pokutovém území se rozhodl vystřelit levačkou, další skvělý zákrok ale vytasil Chára. Před odchodem do kabin přeci jen ještě Zelenobílí skórovali. Damašek od rohového praporku nahrál Marhoulovi, jenž přiťukl pod sebe Vránovi. Mladý záložník tentokrát už procpal balon do sítě a určil výsledek prvního poločasu.

Ve druhém poločase Bohemka mohla svůj náskok brzy navýšit. Za Pancovým pasem vyrazil Marhoul. Svůj druhý únik se rozhodl vyřešit přihrávkou pod sebe Zemanovi, avšak křídelník Bohemians střílel v obrovské šancí nad branku. Po hodině hry se už Klokani radovali. Do Zemanova parádního centru od praporku se hlavou krásně položil Damašek a zvýšil už na rozdíl třídy. Jen o malou chvilku později vedl další akci Vrána, jenž v šestnáctce na sebe navázal dva hráče a prostrčil míč Zemanovi. Střelec první branky si ho převzal, aby nádhernou ránou k bližší tyči rozšířil svůj účet o další gól.

Bohemians B - Karlovy Vary 5:2 (2:0)
Bohemians B - Karlovy Vary 5:2 (2:0)
Bohužel však přišla zápletka. Maňák si vzal na starost exekuci rohového kopu a jeho centr nakonec skončil až v síti. Vzápětí se hosté radovali podruhé. Kadlec ve vlastním pokutovém území fauloval Skalu, což sudímu Kolátorovi neuniklo, proto následovala penalta. Postavil se k ní Červený, jenž se nemýlil.

Karlovy Vary vycítily příležitost, ale svěřenci trenéra Slezáka vyráželi do protiútoku. Jeden takový vedl střídající Müller, jemuž se povedlo přejít přes Geňa a dostat míč k Vránovi, který v tomto případě pálil nad branku. Zelenobílé nevyužitá šance nemusela mrzet dlouho. Záhy se sprintem vydal dopředu Nekvasil, který nezištně předložil balon Wexlerovi. Izraleského záložníka napoprvé vychytal Chára, ale na dorážku už byl krátký.

Bohemians na úvod jara svůj domácí duel zvládli, když Karlovým Varům uštědřili bůra a udrželi se na prvním místě tabulky.