Boj o finále v Edenu proti Slavii

Dnešní los v sídle FAČR rozhodl o složení semifinálových dvojic. 

Boj o finále v Edenu proti Slavii

Za normálních okolností by dnešní den byl jen obyčejným zakončením pracovního týdne před startem víkendu, který nabídne další porci prvoligových zápasů. Jenže v případě fotbalové veřejnosti, zejména v řadách Klokanů, je dnešní den přeci jen o něco mimořádnějším. Díky výhře v Uherském Hradišti z minulé středy se po čtyřech letech Bohemians prokousali do semifinálových bojů domácího poháru. Na jeho úvod zvládli zvítězit v Ústí nad Labem (3:0). Pak doma zvládli otočit duel s Třincem (2:1) a ještě v minulém roce vyřadili Hlučín (3:0), který o kolo dříve vystavil stopku Viktorii Plzeň. Díky výhře z minulé středy proti Slovácku jsou Bohemians mezi čtyřmi týmy, které se na semifinále můžou těšit. Právě na dnešní den připadl los dvojic pro předposlední fázi MOL Cupu.

Kromě svěřenců trenéra Jaroslava Veselého zůstaly v osudí ještě dva týmy z Prahy, a to rivalové Sparta se Slavií. Drtivé zastoupení týmů z hlavního města "narušují" pouze České Budějovice.

Bohemka byla vytažena ambassadorem poháru Janem Kollerem jako čtvrtý tým. O postup do finále bude bojovat v Edenu proti Slavii. Druhou dvojici utvoří Sparta s Českými Budějovicemi.

Sešívaní na úvod letošního ročníku zajížděli na stadion druholigové Dukly Praha, jejíž odpor se jim povedlo zlomit až po hodině hry. Nakonec však zvítězili přesvědčivě (4:0). K osmifinálovému utkání jela o poznání dále, a to na stadion Karviné. Zpět do Prahy si svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského odvezli postup (2:0). Ve čtvrtfinále už Slavia přivítala doma jediného zástupce druhé ligy. Tím byl Vyškov, jehož naděje na drama poměrně rychle zhasly. Tři góly Slavie v deseti minutách určily další ráz utkání, jež nakonec skončilo výsledkem 4:0 pro tým z Edenu.