Béčko porazilo Králův Dvůr

Radost z vítězství kalí pouze obdržená branka v úplném závěru.

Béčko porazilo Králův Dvůr

V sobotním duelu B týmu se objevilo také několik hráčů z prvoligového kádru Klokanů. V obraně Nový, uprostřed hřiště Jánoš s Novákem. Útočníka Necida pak podporovali Mužík s Vránou, jež doplnil Zeman. Úvod utkání vyšel Klokanům, kteří od zahajovacího hvizdu hýřili aktivitou. Na levé straně se s míčem protáhl Zeman, aby ho servíroval před branku. Ke střele se chystal obránce Dostál, úspěšný však nebyl. Vzápětí udržel balon Necid a přihrál proti noze Novému. Univerzál v dresu Zelenobílých ještě přihrál vedle sebe Novákovi, jehož střelu srazil na roh jiný Novák, tentokrát Rudolf v hostujících barvách.

Netrvalo dlouho a zrodila se další příležitost. Damašek se v pokutovém území zbavil protihráče. Míč předal Mužíkovi, od kterého mířil do moci Necida. Vysoký útočník si tělem dělal prostor a dokázal také zakončit, výborným zákrokem zlikvidoval střelu Krček.

Poté už se Bohemka dočkala. Mužíkův centr srazila hostující defenziva pouze k Zemanovi. Křídelník Klokanů rovněž cpal balon pod sebe. Ve snaze odkopnout míč do bezpečí si ho do vlastní sítě srazil Fatrdle, a tak byli domácí za aktivitu odměněni vedoucí brankou.

Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Záhy se hra srovnala a nadechovat se začali také hosté. Šanci měl po průnikové přihrávce Raley, na vybíhajícího Koubu si ale nepřišel. U zrodu další šance Králova Dvora byl třetí Novák na hrací ploše, jmenovitě Jakub. Centr od brankové čáry směřoval na hlavu Raleyho, který na něj naštěstí nedosáhl.

Svou slabší pasáž v duelu ukončili Klokani nejlepším možným způsobem. Na hranici pokutového území si seběhl pro balon Zeman, parádním rohlíkem ho posadil na hlavu Necidovi, jehož přesné zakončení k pravé tyči znamenalo pojistku.

Do kabin se mohlo jít ještě z výraznějšího vedení. Slalomem z poloviny hřiště se prezentoval Vrána. Nevyšlo mu zakončení, když zpoza šestnáctky pálil vysoko nad branku. Jen o chvilku později vystihl rozehrávku brankáře hostí Mužík, a tak mohl pádit do volného prostoru. Gólmana Krčíka na malém vápně zvládl obejít a nahrával pod sebe Necidovi. Bohužel těsně před ním zasáhl obranným zákrokem vracející se Behenský, a tak sebral zkušenému forvardovi téměř jistý gól. Do kabin si tedy Zelenobílí odnesli dvoubrankový náskok.

Zkraje druhého dějství se o snížení pokoušel Novotný střelou zpoza šestnáctky. Pozorný Kouba se nepříjemným projektilem vystrašit nenechal.

Svěřenci trenéra Slezáka brzo dokázali uniknout nástrahám dvoubrankového náskoku. Zeman milimetrovou přihrávkou vysunul za defenzivní linii Damaška. Pravonohý obránce z prvního doteku vybídl ke skórování Necida, jenž nadvakrát dostal míč do sítě.

Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Zdánlivě ideální průběh zbytku utkání se snažili hostující hráči narušit. Novotný získal míč na Kadlecovi a pelášil s ním kupředu. Na šestnáctce se rozhodl pro individuální zakončení, ovšem střelecký pokus v poklidu zlikvidoval Kouba. Pár vteřin před uplynutím hodiny hry Jánoš parádní šajtlí vysunul do úniku Mužíka. Útočník Klokanů se nakonec k zakončení neprodral, neboť těsně před ním zvládl sebrat míč gólman Krčík.

Střelecké štěstí pokoušel ze standardní situace také Novák, jenže kroucená střela prolétla nad břevnem. Ke gólovému zápisu se přiblížil i Mužík. Na pravé straně Zeman přijal nabídku od Damaška v podobě náběhu. Míč mu prostrčil a bek Bohemky následně přihrál Mužíkovi. Ten však v koncovce neuspěl, když pálil z výborné pozice nad břevno hostující svatyně.

Čestného úspěchu se nakonec Králův Dvůr dočkal. Procházka se pustil s balonem do pokutového území, přihrál nabíhajícímu Novotnému, který dokázal brankáře Bohemians prostřelit. Bohemians žádné další komplikace nepřipustili, a tak se po dvou zápasech mohli radovat ze zisku tří bodů.