Souboj o čtvrté místo už v neděli večer

Ďolíček bude hostit bitvu Bohemians se Slováckem.

Souboj o čtvrté místo už v neděli večer

O víkendu se konečně znovu rozběhly klubové soutěže na svých nejvyšších úrovních. Sobotní program nabídl napříč světem bitvy těch největších gigantů. Do nedělního večera pak vyčkávají Klokani, kteří se konečně dostanou zase do akce. Také jim přichystal ligový harmonogram řádnou bitvu. V přímém souboji o čtvrté místo se doma utkají se Slováckem. Téměř přesně po měsíci na sebe oba týmy narazí znovu, když naposledy ke vzájemnému duelu došlo v Uherském Hradišti v rámci čtvrtfinále MOL Cupu.

V dosavadním průběhu jarní části FORTUNA:LIGY na sebe svými výkony upozornil Kim Seung-Bin, kterého Slovácko získalo během zimní přestávky z Dukly. Naposledy vstřelil dva góly do sítě Zlína. Asistencí se ale podílel také na tříbodovém gólu na hřišti Liberce.

O soupeři se rozpovídal asistent trenéra Ivan Hašek: „O Slovácku víme, jaký je to soupeř. Na vlastní kůži jsme to pocítili nedávno. Kádr je ustálený, jsou v něm zkušení hráči, kteří jsou na sebe zvyklí. Jde o zkušené hráče z defenzivy, ale také středové záložníky, kteří spolu hrají dlouho. Velkou kvalitu mají také vepředu. Nám se povedlo je už dvakrát obrat a pokaždé u nich. Rádi bychom to zopakovali i doma pro naše fanoušky, nicméně to bude úplně jiný zápas a určitě nám to budou chtít vrátit. Na to se musíme připravit a podat maximální výkon."

Slovácko - Bohemians 1:2 (0:2)
Slovácko - Bohemians 1:2 (0:2)
Tým kouče Martina Svědíka patří k nejlepším týmům, co se týče inkasovaných branek: „Když pomineme TOP3, patří Slovácko k týmům s nejlepší obranou. Góly se jim dávají těžko. Nám se sice povedlo vstřelit na podzim hned čtyři, ale také jsme hráli v početní výhodě. Tenhle zápas bude navíc zase jiný. Musíme být pozorní, abychom nepouštěli Slovácko do nebezpečných situací. I na to se musíme zaměřit."

Člen trenérského štábu se zmínil také o personálních změnách a ligovém závěru: „Vrací se nám po trestu Erik Prekop. Mrzí nás absence Adama Kadlece, který se ukazoval ve skvělém světle. Vykartované hráče se nám v předchozích zápasech dařilo nahrazovat a dle výsledku jsme pak na tom nebyli škodní. Věříme, že to bude pokračovat. Snad jsme reprezentační přestávku využili nejlépe, jak to jen šlo. Nyní nás čeká ligový finiš. Fakt, že hrajeme teď takové velké zápasy o umístění v TOP6, je i odměna za práci během celé sezony."