Bohemka výhrou nad Slováckem obhájila čtvrté místo

Vyrovnaný souboj v Ďolíčku rozhodl Köstl.

Bohemka výhrou nad Slováckem obhájila čtvrté místo

Do základní jedenáctky se vrátil po karetním trestu Prekop a po zranění Křapka. Od úvodního hvizdu se hrálo vyrovnaně an větší příležitost si diváci museli počkat do dvacáté minuty. Standardní situace od střídačky Slovácka vedla k nebezpečnému zakončení Daníčka po sklepnutí od Reinberka, ale naštěstí Jedlička skvěle na brankové čáře míč lapil. První dějství tak skončilo bez branek.

Téměř ihned po přestávce udeřila Bohemka. Centr Kovaříka si našel Köstl, který hlavou poslal Klokany do vedení. O srovnání se poté pokoušel Kim, ale po nabití od Kalabišky střelu zablokoval Vondra. Na hřiště se dostal i útočník Necid. K němu přilétl míč po exekuci rohového kopu Kovaříkem. Osamocený hrotový útočník na malém vápně ale zakončoval holení, od níž letěl balon jen o milimetry vedle pravé tyče branky Slovácka.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - 1.FC SLOVÁCKO 1:0 (0:0)
Ďolíček • neděle 02.04.2023 • 19:00 • 25. kolo F:L

Branky: 49. Köstl (Kovařík)
Rozhodčí: Orel - Leška, Hádek
Diváci: 4912

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Beran, Kovařík (90. Dostál) - Hála (75. Jánoš), Prekop (75. Necid) - Drchal (63. Matoušek)
Trenér: Jaroslav Veselý

1.FC Slovácko:
Nguyen - Reinberk (87. Trávník), Břečka, Kadlec - Kalabiška, Havlík, Daníček, Doski (59. Sinyavskiy) - Kim (73. Šašinka) - Petržela (73. Brandner), Mihálik (59. Vecheta)
Trenér: Martin Svědík