Köstl ukázkovým kladivem srazil Slovácko

Přímý souboj o čtvrté místo zvládli Klokani vítězně s čistým kontem.

Köstl ukázkovým kladivem srazil Slovácko

Na Slovácko vyrukovala Bohemka v obraně s uzdraveným Křapkou. Vrátil se také Prekop, který si odpykal trest za žluté karty. Bitva dvou celků z TOP6 se od úvodu vyvíjela vyrovnaně, kdy ani jeden z brankářů dlouho nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci. Možnost se zahřát v chladném dubnovém večeru dostal ve dvacáté minutě Jedlička. Hosté zahrávali standardní situaci od vlastní střídačky. Pas do šestnáctky se snesl na zadní tyč k Reinberkovi. Zadák Moravanů hlavou pod sebe přihrál na malé vápno k Daníčkovi, jehož dokázal brankář Klokanů na brankové čáře skvěle vychytat.

Na opačné straně Hála překvapivou rozehrávkou vysunul Prekopa. Slovenský univerzál udržel míč a povedlo se mu ho předat Kovaříkovi. Zkušený záložník centroval netradičně pravou nohou. Před brankou si naskakoval Drchal, jemuž scházel opravdu jen malý kousek, aby zakončil. Ještě těsně před poločasovou přestávkou v pokutovém území Moravanů upadl Drchal, ale pokutový kop se nepískal.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Se startem druhé půle přišla i výrazná aktivita Bohemians. Stejně jako v zápasech s Pardubicemi, Brnem a Spartou brzy propukla gólová radost. Beran na levé straně naváděl míč do pokutového území, kde ho přistrčil doleva Kovaříkovi. Ostřílený záložník svým typickým nádherným centrem přesně našel na zadní tyči Köstla. Důrazný obránce se do centru hlavou nádherně položil a mohl slavit vedoucí trefu Zelenobílých.

Hosté se tlačili za vyrovnáním. Centr Kalabišky padal na hranici šestnáctky ke Kimovi. Korejský záložník se do míče položil levačkou, ovšem skvělý blok vytáhl Vondra, díky jehož obrannému zásahu rána k brance neprošla. Obrovská šance k pojistce se naskytla Klokanům. Centr Kovaříka od rohového praporku přiletěl přímo k Necidovi. Střídající útočník se na malém vápně ocitl nehlídaný. K jeho smůle mu však míč spadl na holeň, od níž letěl jen o milimetry vedle pravé tyče.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Svůj těsný náskok uhájili Bohemians v nastavení bez výrazných potíží, a tak mohli po zásluze slavit vítězství v přímém souboji o čtvrtou příčku.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Bylo vidět, že oba týmy na sebe byly dobře připraveny z hlediska nějakých taktických věcí. Svojí roli měl i ten zápas, který jsme spolu sehráli ve čtvrtfinále MOL cupu. Slovácko dobře eliminovalo naší útočnou hru. Musím pochválit také naší defenzivu. Ta se zvládala vypořádat s ofenzivou soupeře. Spokojený jsem v první půli nebyl s naší útočnou hrou. Měli jsme snad jen jednu střelu, což je doma prostě málo. Kdybych měl mluvit o tom, s čím jsem byl v první půli spokojený, je to obranná činnost. Byly to takové taktické šachy. O poločasové přestávce jsme si řekli, že chceme být aktivnější. Hráli jsme pomalu, stereotypně a naráželi na zformovanou obranu hostů. Za stavu 1:0 se mohlo stát cokoliv. Naskytly se nám možnosti k navýšení, ale nepovedlo se je využít. Výhry si vážíme, nerodila se vůbec lehce. Výkon sice nebyl oslnivý, ale po taktické stránce v pořádku."