Kovařík: Vítězství je extrémně důležité

Nedělní vítězný duel okomentoval Jan Kovařík.

Kovařík: Vítězství je extrémně důležité

Vyrovnaný zápas se Slováckem zhodnotil Jan Kovařík. Levonohý univerzál se rozpovídal o charakteru zápasu, standardních situacích a letošních zápasech proti tomuto soupeři.

Šlo dnes o ten typický zápas, kdy byl hlavní výsledek?
Každé vítězství je důležité. Někdy se hraje samozřejmě lépe a někdy zase hůře. Já beru získané tři body úplně stejně pokaždé. Už neberu ohledy na to, zda podáme dobrý, či třeba horší výkon, za kterého třeba ten fotbal není tolik koukatelný. Extrémně důležité jsou pro nás tři body, které samozřejmě bereme.

Bylo utkání svázané taktikou?
Svou roli hrálo asi více faktorů. Narazily na sebe dva týmy v přímé bitvě o čtvrté místo. Nikdo nechtěl v takovém zápase udělat chybu. Navíc se Slovácko přizpůsobilo i našemu stylu, což se také na průběhu zápasu podepsalo. Chvílemi to byla trochu i šachová partie. Máme teď pár dní času, abychom se připravili na další důležitý zápas. 

Jediné šanci Slovácka předcházela standardní situace...
Šancí moc nebylo ani na jedné straně. Gólmani si asi moc nezachytali. V prvním poločase jsme měli snad jen jedinou střelu, což je v domácím prostředí opravdu málo. Určitě bychom rádi hráli takovým stylem, abychom se dostávali častěji do střeleckých pozic a zakončení. Někdy zkrátka takové zápasy přijdou a hlavní je, aby se povedlo je zvládat a nepropadat v nich.

Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Upozorňovali jste se na důležitost standardních situací? 
Už v tom pohárovém zápase jsme vstřelili vítězný gól po standardní situaci. Věděli jsme o nich, že brání zónově a míče jim propadávají. 

Proti Slovácku jsi asistoval na gól v poháru, teď znovu. Vyhovuje Ti tento soupeř?
Vlastně také v tom podzimním utkání jsem přihrával na gól Eriku Prekopovi, takže už mám v této sezoně proti Slovácku tři asistence. Pokud se na to budeme dívat touto optikou, asi bych se nezlobil, kdybychom s nimi hráli každý týden. Spíš jde ovšem o shodu náhod. Já se snažím přispět v každém utkání k úspěchu nejlépe, jak to jen jde. Jsem rád, že v tomhle utkání se mi povedlo připravit gól Köstlikovi, který byl navíc i vítězný. 

Jak se těšíš na čtvrtý zápas se Slováckem, jemuž se pravděpodobně nevyhneme?
Věřím, že tenhle nastolený trend v podobě bodové série udržím. Zároveň doufám, že budeme pořád v tabulce před nimi. I kdyby ta šňůra byla přerušena, lepší umístění v tabulce by mi to vynahradilo.