Bitva o finále proti Slavii je tady!

Bohemka bude o postup bojovat v Edenu ve středu večer.

Bitva o finále proti Slavii je tady!

Euforie z nedělní výhry nad Slováckem pomalu pominula a od pondělí se už svěřenci trenéra Veselého chystají na další žhavou bitvu. Ve středu večer je čeká mise v domácím poháru. Na stadionu sousední pražské Slavie budou bojovat o postup do finále MOL Cupu. Pro Sešívané půjde o druhý duel před vlastními fanoušky během probíhajícího ročníku tuzemského poháru. To první bylo čtvrtfinále, ve kterém v poklidu tým trenéra Jindřicha Trpišovského porazili druholigový Vyškov (4:0).

Premiérové utkání proti "svým" může čekat Petra Hronka, který v létě zamířil z Bohemians do Slavie. Čerstvý změnou je odchod Eduarda Santose do brazilského Red Bullu Bragantino. Profesionální kariéru kvůli vleklým zdravotním potížím ukončil David Hovorka. 

Bohemians - Slavia 1:4 (1:2)
Bohemians - Slavia 1:4 (1:2)
Semifinále je pro Bohemians mimořádným zápasem, což potvrdil také Ivan Hašek: I v kabině vnímáme, jak je pro fanoušky a celý klub takové utkání důležité. Bohemka v semifinále pár let nebyla. Při té poslední účasti navíc v lize měla úplně jiné starosti. Teď se nám na hřišti daří, což chceme potvrdit i v tomto derby. Zápas bude ohromně těžký, ale věříme, že se na Slavii dokážeme dobře připravit. Na hřišti pak musíme podat výkon za hranicí možností, abychom mohli pomýšlet na úspěch. Jakákoliv chyba nás může stát výsledek. Tomu se musíme vyvarovat."

Asistent hlavního kouče promluvil také o soupeři: Čeká nás jeden z nejsilnějších možných soupeřů, na kterého můžete v jakékoliv fázi poháru narazit. Slavia je navíc doma zatím stoprocentní. Ačkoliv některé týmy zahrály slušně, Slavia dokázala vždy zvítězit. Důkazem toho je i její víkendový zápas. Olomouc se pohybuje v TOP6, i když první půli hráli dobrou partii, dostali čtyřku. Nejen v tom se budeme od ní chtít odlišit. Naše zápasy se Slavií mívají trochu jiný charakter, neboť to není jen mimořádný zápas, ale také derby. Chceme v něm předvést v tom nejlepším světle."

Zprávy o předprodeji vstupenek slibují zaplněné ochozy: Na ten zápas se všichni moc těšíme. Dle informací má být plný stadion, hraje se večer pod umělým osvětlením, atmosféra bude určitě skvělá. V takových podmínkách se pak úspěch přece jen slaví nejlépe. Přesně to si chceme zažít a půjdeme si za tím."

Informace pro fanoušky
Do kotle Klokanů už lístky k dispozici nejsou. Několik vstupenek ještě zbývá do vedlejšího sektoru 122, které je možné zakoupit po zadání hesla "BOHEMIANS" na tomto odkazu. Senioři starší 63 let pak mají vstup na zápas zdarma. Pro uplatnění této nabídky stačí během dne přijít na pokladnu 4 a prokázat se dokladem totožnosti. V případě splnění nároku na slevu obdržíte vstupenku zdarma. 

Samotný boj o postup začíná pro fanoušky Klokanů v Ďolíčku. V prostorách svatostánku Bohemians je sraz v 17 hodin. Otevřen bude stánek na Náměstíčku, ale také fanshop. V symbolických 19:05 se skupina fanatiků odebere do Edenu, kde už požene hráče za vysněným postupem. Nejaktuálnější informace naleznete na twitterovém účtu klubového SLO (klikni ZDE).