Heroický výkon na postup nestačil

Klokani v Edenu hned dvakrát vedli, ovšem nakonec se vztyčenou hlavou v prodloužení prohráli.

Heroický výkon na postup nestačil

Nuceně absentujícího Berana nahradil v základní sestavě Jánoš. Místo Kovaříka poté naskočil Dostál. První zakončneí si připsal Jurásek, ale Jedličkovi problémy nezpůsobil. Na druhé straně uháněl na branku Prekop, bohužel Kolář dokázal střelu vyrazit. K dorážce se dostal Hála, ovšem střílel nad. Záhy však Köstlův pas prodloužil Drchal pro Prekopa. Slovenský útočník chladnokrevným zakončením na zadní tyč rozjásal fanoušky Bohemians. Srovnat zkoušel Zafeiris. Po přihrávce Juráska však branku minul. Vzápětí už to domácím vyšlo, když srovnal stav Douděra. V nastavení se ještě osmělili Klokani, hlavičku Prekopa ale Kolář zlikvidoval.

Po poločasové pauze se před Jedličku dral Zafeiris, s včasným obranným zákrokem ale přispěchal Křapka. Záhy ho tvrdou ránou z úhlu prověřil i van Buren, avšak brankář Bohemians skvělým reflexem zasáhl. Při útočné akci Slavie poté nizozemský forvard nahrál pod sebe Schranzovi, který ránou trefil Lingra. Deset minut před koncem Jedlička zákrokem večera vychytal Jurečku, následnou dorážku Matěje Juráska vykopl na brankové čáře Křapka. Exploze radosti vypukla však mezi fanoušky Bohemians. Na dlouhý pas Jindřiška si za zkoprnělé domácí obránce naběhl Hála. Dobře si všimnul vybíhajícího Koláře, jehož parádním dloubáčkem přehodil. Jenže téměř v posledním možném momentu si ještě před branku naběhl Lingr, který uklidil hlavou balon do sítě a poslal zápas do prodloužení.

Na jeho začátku pálil k pravé tyči Matěj Jurásek. Brankář Jedlička dalším výtečným zákrokem vytěsnil střelu na rohový kop. Krátce po zahájení druhé části prodloužení však Klokani nedokázali odvrátit míč z prostoru před brankou. Svého důrazu tak využil Jurečka, který dokázal procpat balon do sítě a Slavii poprvé poslat do vedení. Ta ho udržela až do závěrečného hvizdu, a tak vzala Klokanům postup do finále.

SK SLAVIA PRAHA - BOHEMIANS PRAHA 1905 3:2 (1:1)
Eden • středa 05.04.2023 • 20:15 • Semifinále MOL Cupu

Branky: 23. Douděra, 90+7. Lingr, 109. Jurečka - 14. Prekop (Drchal), 84. Hála (Jindřišek)
Rozhodčí: Černý - Caletka, Podaný
ŽK: van Buren, Douděra - Hála, Köstl, Kovařík, Vondra, Vrána
Diváci: 16 087

SK Slavia Praha:
Kolář - Masopust (68. Lingr), Ogbu (17. Ousou), Holeš, Jurásek D. (77. Jurásek M.) - Ševčík, Oscar - Douděra (117. Hronek), Zafeiris, Schranz (77. Jurečka) - van Buren (106. Tecl)
Trenér: Jindřich Trpišovský

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl (112. Vrána), Jindřišek, Jánoš (90+8. Mužík), Dostál (63. Kovařík) - Hála (112. Novák) - Prekop (90+3. Necid), Drchal (63. Kadlec)
Trenér: Jaroslav Veselý