Hrdě bojující Klokani na postup nedosáhli

Nadějně rozjetý zápas nakonec vysněnou účastí ve finále neskončil.

Hrdě bojující Klokani na postup nedosáhli

V Edenu vyběhli Klokani téměř ve vítězné sestavě z duelu se Slováckem. Nuceně absentoval pouze Beran, kterého nahradil Jánoš. Místo Kovaříka obsadil levý kraj hřiště Dostál. Krátce po úvodním hvizdu pálil na hranici šestnáctky osamocený Prekop, ale Kolář dokázal střelu vyrazit. Vzruch se navíc ukázal jako zbytečný, protože asistent na pomezí signalizoval ofsajd. Do statistik se tedy zapsala až střela domácího talenta Jurásek, ale Jedlička si s klidem poradil. Na opačné straně pelášil sám na brankáře Prekop, svůj pokus namířil k levé tyči, avšak Kolář zasáhl skvěle. Ne natolik, aby nemohl dorážet Hála, k jeho smůle skončila střela nad brankou.

Záhy už se Bohemians dočkali radosti. Köstl v těžké pozici dostal míč nahoru. Drchal jemnou tečí hlavou prodloužil balon do dalšího úniku Prekopovi. Slovenský útočník si ho navedl do pokutového území, kde naprosto chladnokrevným zakončením k levé tyči poslal Klokany do vedení. 

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
Domácí se pokoušeli o srovnání. Jurásek prudkou přihrávkou pod sebe našel Zafeirise, jenže jedna ze zimních posil Slavie branku netrefila. To už neplatilo po malé chvíli. Juráskův centr doletěl na zadní tyč ke Schranzovi, jehož zakončení famózně vyrazil Jedlička. Jako první si ale volný míč našel Douděra. Střela slávistického záložníka do odkryté branky znamenala vyrovnání. 

Hra se následně uklidnila. Míč sice drželi častěji domácí hráči, vyjmou obléhání pokutového území Klokanů se ale v ofenzivě nijak výrazně nečinili. Naopak v nastavení vyrazil do brejku Drchal. Rozhodl se odcentrovat na spoluhráče Prekopa. Autor první branky zakončoval zády k brance, navíc i v tísni protihráče. Gólman Kolář si na brankové čáře s hlavičkou poradil.

Krátce po návratu z kabin prostrčil van Buren za defenzivní linii Klokanů balon Zafeirisovi. Za vteřinu dvanáct přispěchal s obranným skluzem Křapka, jímž zamezil možnému nebezpečí. Jen o chvilku později si vysoký míč zpracoval ihned do střelecké pozice van Buren. Dělovku z úhlu u své levé tyče bravurně zlikvidoval Jedlička. Po sedmdesáti minutách nahrál pod sebe právě van Buren. Střelecká možnost se otevřela Schranzovi, avšak slovenský útočník trefil před sebou stojícího Lingra.

Při tlaku Sešívaných ale udeřili Bohemians. Na dlouhý pas Jindřiška si za váhající obranu domácích naběhl Hála. Proti němu vyběhl brankář Kolář, čehož si exolomoucký záložník všiml. Zvolil tak efektní dloubáček, jímž nechal mezi Klokany vypuknout absolutní gejzír radosti. V pětiminutovém nastavení už ubíhaly poslední vteřinky. To bylo nakonec sudím ještě navýšeno o další dvě. Téměř v poslední možné chvíli přilétl do malého vápna ještě jeden centr, na zadní tyči ho do malého vápna vrátil Douděra a Lingr hlavou poslal zápas do prodloužení.

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
V něm postupoval vstříc brance Matěj Jurásek, s nepříjemnou dělovkou k pravé tyči si dokázal poradit Jedlička. Jednalo se o jedinou vážnou příležitost v rámci prvního poločasu prodloužení. Tu druhou k neštěstí Bohemians načal gól. Ševčík dělovkou trefil Tecla, od nějž se míč odrazil k brance. Obří šance se naskytla Lingrovi, jemuž radost sebral naprosto famózním zákrokem Jedlička. Domácí pokračovali v útočném snažení. Douděrův centr proletěl až k Jurečkovi. První zakončení vysokého útočníka ještě stihl zablokovat Kadlec, napodruhé už střídající hroťák dostal balon do sítě. 

Svěřenci trenéra Veselého se vrhli do útočení, ale krom rohového kopu se do příležitosti nedostali. Naopak definitivní tečku za utkáním mohl napsat Lingr. K němu se odrazil balon, a tak se zjevil v další stoprocentní šanci. Gólman Klokanů znovu vytáhl z rukávu další vynikající zákrok, jímž ránu zblízka zpacifikoval. 

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: V první půli jsme hráli velmi dobře. Branek jsme mohli dát více, než jen jednu. Vývoj bychom si tím usnadnili. Po nástupu do druhé půli jsme byli pod velkým tlakem. Hru se nám povedlo vyrovnat po nějakém přeskupení řad. Dali jsme i gól a podruhé vedli. Je obrovská škoda, že jsme nedokázali dovést zápas do vítězného konce. Inkasovali jsme gól z posledního rohu, vlastně v nastavení nastaveného času. To vždycky bolí. V prodloužení už nám došly síly. Jediná cesta k úspěchu byla udržet remízový stav až do penaltového rozstřelu."