Jindřišek: Jsme zklamaní, postup byl blízko

Semifinálovou bitvu zhodnotil kapitán Josef Jindřišek. 

Jindřišek: Jsme zklamaní, postup byl blízko

O semifinálovém derby hovořil pro Virtuální Ďolíček kapitán Josef Jindřišek. Zkušený záložník popisoval zejména pocity po prohraném utkání, ale mluvil rovněž i o taktice.

Jak se dá takový zápas zhodnotit?
Je to těžké a pochopitelně negativní. Na druhou stranu, musíme dát hlavy nahoru. Byli jsme Slavii rovnocenným soupeřem a dělil nás od postupu jen kousíček. Inkasovaný gól přišel z poslední standardní situace. Šlo se do prodloužení, během kterého jsme obdrželi smolný gól. Slavia je bezesporu siný soupeř, my se máme ještě co učit. Prostřídali některé hráče, za mě asi rozhodl příchod Lingra. Hru Slavie oživil a byl rozdílovým hráčem. Trenér asi sám moc dobře ví, proč ho nasazuje v průběhu a ne hned od začátku. Byli jsme blízko, ale bohužel se nám nepodařilo uspět. Musíme se dát dohromady a nyní nás čeká už jen liga.

Podařilo se nám dobře vstoupit do zápasu a dát brzy i branku...
Měli jsme danou nějakou taktiku. Věděli jsme, že na jejich obranu musíme zatlačit. Přežili jsme nějaké příležitosti soupeře, ale také hrozili z rychlých protiútoků. Nemuselo zůstat jen u jedné branky. Pokud by se nám povedlo dát na 2:0, hrálo by se jinak. Na to se ale nehraje. Z tohoto pohledu jsme byli Slavii rovným sokem.

Byl základem plánu nepustit Slavii nám sypat před branku centr za centrem?
Úplně se nám to nedařilo. První gól padl právě z centru, kdy Jurásek narval balon do nebezpečného prostoru před brankou. Pár závarů pak ještě vzniklo a míče různě šestnáctkou prolétávaly. Když se na tohle soustředíte, stane se, že nějaký míč zkrátka stejně projde. Roli hraje i únava a všemu se zabránit nikdy nedá. Klobouk dolů před naší defenzivou, protože odvrátili strašně moc centrů. mrzí nás, že jsme nedotáhli zápas k postupu.

Slavia - Bohemians 3:2 (1:1)
Slavia - Bohemians 3:2 (1:1)
Jak se dá pak polykat únava, když nakonec jdeš ještě do prodloužení?
Hráč to na hřišti ani nevnímá. Přece jen je v sázce postup do finále, takže nekoukáte na to, zda jste unavení. Chtěli jsme pochopitelně postoupit, ale nepovedlo se. Unavení jsme, ale po takovém výkonu můžeme mít hlavy nahoře. 

Docením tento "úspěch" až později? Semifinále bylo pro nás ohromnou událostí...
Pro nás to úspěch asi je. Vnitřně jsme si dokázali, že sílu máme. Stmelili jsme tým už od nadstavby v rámci minulé sezony. Přišli noví kluci, což je znát. 

Je to pro Tebe samotného největší zápas, do kterého si za Bohemku nastoupil?
Zatím asi ano. Byli jsme kousek od účasti ve finále, kde už o ten pohár člověk skutečně hraje. Jsem zklamaný, ale v lize hrajeme o šestku. Může se stát ještě spousta věcí a nějaký další velký zápas ještě přijít může.