B tým je po výhře zpět v čele tabulky

Na vítězství s Hostouní se dvěma brankami podílel Vrána, v závěru skóroval Nekvasil.

B tým je po výhře zpět v čele tabulky

Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka vstoupili do zápasu aktivně. Vrána si navedl míč k pokutovému území. Nahrál Koutskéhu, který sklepl do šance Müllerovi. Autor hattricku z minulého týdne střílel tvrdě, ale obránce dokázal střelu zablokovat. Záhy Morávek na pravé straně prostrčil balon Vránovi. Křídelník Klokanů naservíroval balon pod sebe Zemanovi, který však o malý kousek na míč nedosáhl a následně reflexivně zasáhl nohou gólman Tetour.

Na další šanci se nečekalo dlouho. Mezi řady si na přihrávku Kadlece seběhl Koutský, jenž vysunul do úniku Vránu. Pravonohý rychlík hledal pod sebou osamoceného Zemana, bohužel nabídku srazil na roh vracející se obránce Kosík. Diváci viděli vzápětí další šanci. Farkašův pas sklepl Zeman před vybíhajícím gólmanem pro Müllera, který uháněl na odkrytou branku. Stíhal ho však obránce Kosík, jemuž se i podařilo střelu srazit na roh. Záhy si oba hráči role vyměnili a zakončoval Zeman, jenž se prohnal kolem Nerudy a mířil obstřelem na zadní tyč, jenže o malý kousek se střela do branky nevešla. 

Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
Ojedinělý ofenzivní výpad předvedli hosté na začátku patnácté minuty. Fotr uháněl s balonem k pokutového území a snažil se přihrát lépe postavenému Novákovi do vyložené pozice. Skvělý obranný skluz předvedl Kadlec, když stihl míč odvrátit z vlastní šestnáctky. Bohemians to zkoušeli i ze vzduchu. Téměř od rohového praporku razantně odcentroval Vrána. Hlavou se do něj položil Farkaš, avšak zakončení na brankové čáře zlikvidoval brankář hostujícího celku.

Pak už se domácí dočkali. Müller se protáhl do středu hřiště a přesunul hru doprava na Vránu. Záložník Bohemians si navedl netradičně míč na levou nohu a parádní trefou k levé tyči vstřelil první gól zápasu. Za deset minut zvedali Klokani znovu ruce nad hlavu. Müller napadal při rozehrávce hostujícího brankáře, díky čemuž získal míč Koutský. Rychle se rozhlédl kolem sebe, nahrál Vránovi. Střelec úvodní branky si přehodil balon na pravačku, aby tvrdou ránou k pravé tyči navýšil vedení.

Namlsaný křídelník šel po hattricku. Bartek ho našel parádním pasem přes šířku hřiště, ovšem tentokrát ránu srazil Zahranychnyy na rohový kop. Hladoví Klokani neměli dost. Za pasem Kadlece se hnal Farkaš, jemuž se povedlo přetlačit obránce a prodrat se před gólmana, avšak střelu dokázal právě strážce hostující svatyně skvěle zneškodnit. Po prvním poločase se museli Klokani tedy spokojit "pouze" s dvoubrankovým vedením.

Po návratu z kabin předvedli Bohemians další pohlednou akci. Farkaš vystihl přihrávku soupeře a okamžitě předal míč Müllerovi. Hroťák ve službách Klokanů efektně předal Vránovi, jenž nezištně předal do jasné pozice Zemanovi. Ten se pokoušel brankáře Tetoura obejít, ke smůle však jeho záměr brankář hostů vystihl a míč mu sebral. Růžky začali vystrkovat hosté. Centr Nováka doletěl na hlavu Mikera, ale ten hlavičkoval nad branku. Další šanci měl Zeman po chvilce, ránu na přední tyč vytěsnil na roh Tetour.

Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
Střelecké štěstí zkoušel poté Januška, jenže Kouba tvrdý projektil k levé tyči dokázal vytěsnit do bezpečí. Vzápětí se exekuce přímého kopu zpoza šestnáctky ujal Habovda. Střela přes zeď naštěstí prosvištěla také nad břevnem. O čisté konto Klokani bohužel přišli. Právě Habovda se v závěru odhodlal ke střele zpoza pokutového území, která zapadla přesně k levé tyči.

Zelenobílí ale drama v nastaveném čase rezolutně odmítli. Zeman dobře sklepnul balon Nekvasilovi. Střídající blonďák si obhodil Charváta a střelou křížem uklidnil Klokany. Ti ve zbývajícím čase svůj náskok uhájili a díky ztrátě B týmu Viktorie Plzeň se vrátili na první místo tabulky.