Na Velikonoční neděli do Olomouce

Další prvoligové kolo zavede Bohemians na stadion Hanáků.

Na Velikonoční neděli do Olomouce

Ani o prodlouženém víkendu v rámci Velikonoc nebudou fanoušci ochuzeni o prvoligové zápasy. Jen pár dní po dvouhodinovém semifinálovém boji v Edenu čeká Bohemians další tvrdá práce. Do boje se odebírají na olomouckou Hanou, kde se utkají s domácí Sigmou. Tu mají mnohem blíže v tabulce, než na mapě. Díky výhře Klokanů nad Slováckem a prohře Sigmy na Slavii je rozdíl mezi týmy pětibodový. O něco větší klid tak sice mají Zelenobílí, ale svou pozici budou chtít do závěru základní části ještě zvýhodnit.

Do dobré formy se v průběhu jarní části dostal Jan Vodháněl. Šikovný záložník ještě před nedávnem působil právě v Ďolíčku. V polovině března skolil dvěma góly České Budějovice, předtím jednou trefou přispěl k remíze s Pardubicemi. Nejčerstvější posilou je pak Martin Pospíšil, který se vrátil po angažmá v polské Jagiellonii. 

Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
O nedělní bitvě přidal pár slov také asistent trenéra Ivan Hašek: „O těchto zápasech už se napovídalo hodně. Pro nás platí, že jsou to přímé souboje o místa v první šestce. Olomouc potvrzuje svými výkony kvalitu kádru, kterou má. I když zpočátku na jaře nemohli vyhrát, pořád neprohrávali. Nebodovali v podstatě pouze na Slavii. Vysokou porážku z Edenu budou určitě chtít odčinit. Jsme na to připraveni. Na Hané se budeme chtít o body poprat."

Po středečním zklamání se Bohemians upínají právě k utkání na Hané: „Soustředíme se na Olomouc a nekoukáme, co bylo. Do těchto zápasů, kdy se utkáváte s přímým konkurentem v tabulce, jdete vždy se vší vervou. Chceme se opřít o naší venkovní formu, podat kvalitní výkon a z Hané si odvézt body."

Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Semifinále stálo Bohemians dost sil, ale do nominace se už vrací Beran s Matouškem: „Po zápase, jaký jsme odehráli ve středu, je těžké se dát dohromady. Zklamání bylo velké, ale už se za tím nemůžeme ohlížet. Bohužel se tak stalo. Věříme, že jsme dobře zregenerovali a v Olomouci nastoupíme znovu plni sil. Uvidíme, kolik změn v sestavě uděláme, abychom správně rozložili síly. Do konce základní části zbývá ještě několik zápasů. V nich může kterýkoliv tým zaváhat, či překvapivě získat."