Na Hané Klokani remizovali

O osudu zápasu rozhodli dva dvougóloví střelci.

Na Hané Klokani remizovali

Hned čtyři změny v sestavě udělal trenér Veselý oproti pohárovému utkání na Slavii. Kvůli zdravotním problémům vypadl ze sestavy Prekop. Sigma začala aktivně. Už po pár vteřinách zahrával Pospíšil rohový kop, který Klokani odvrátili. Poté zkoušel pravačkou vypálit Hála, který trefil jen obránce. Nedůrazně vystřelil z vápna i domácí Chytil. Chvátal centroval na Pospíšila, jeho střelu z první dobře chytil Jedlička. Pospíšil následně centroval, míč lapil gólman Bohemians. Brankář Jedlička byl včas na místě i proti střele Breiteho. Pak udeřila Bohemka. Matoušek získal ve vápně míč a z velkého úhlu prostřelil Macíka. Kovařík vyhrál hlavou míč pro Drchala, ale Macík mu skočil pod nohy včas. Na druhé straně pálil Vodháněl jen do bloku. Po centru hlavičkoval Ventúra, Jedlička skvěle zasáhl, ale vyrazil míč jen před dorážejícího Chytila – 1:1. Hála pak po nabídce Drchala tečoval v dobré pozici těsně mimo.

Do druhé půle trenér Veselý vystřídal Jánoše, který nahradil Köstla. Jako první střílel Navrátil, ale zamířil nad. Po pěti minutách utekl obraně opět Chytil. Křapka ho nedokázal zastavit a domácí útočník zaznamenal druhý gól v utkání a poslal Sigmu do vedení. To trvalo ale jen pár minut. Druhý gól v utkání si po chvilce připsal i Matoušek, který pravačkou trefil krásně k zadní tyči. Macík vyběhl proti Drchalovi, ten ho obešel, ale propálit vracejícího se gólmana z úhlu nedokázal. Matoušek byl po hodině hry v souboji ve vápně, po kterém se ocitl na zemi. Píšťalka sudího zůstala němá. Po střele Navrátila míč neudržel Jedlička, ale čerstvý Zifčák do branky míč nedostal. Hůlka pronikl do vápna, spoluhráče ale přihrávkou neobjevil. Navrátil ani Chytil se svými pokusy taktéž neuspěli. Náznaky šancí se objevovaly na obou stranách, ale nic vážnějšího nepřinesly. Chvíli před koncem zvonila po střele Zifčáka za Jedličkou tyč. V poslední minutě se řítil Matoušek na Macíka, po střele byl sražen, ale rozhodčí nepískal. V nastavení už se nic vážného nestalo a Bohemka se se Sigmou rozchází smírně.

SK SIGMA OLOMOUC - BOHEMIANS PRAHA 1905 2:2 (1:1)
Andrův stadion • neděle 09.04.2023 • 16:00 • 26. kolo F:L

Branky: 37. Chytil, 51. Chytil – 25. Matoušek, 54. Matoušek (Kovařík)
Rozhodčí: Starý – Paták, Slavíček
ŽK: Pokorný – Beran
Diváci: 4 007

SK Sigma Olomouc:
Macík - Chvátal, Pokorný, Greššák (71. Poulolo), Sláma (82. Zmrzlý) - Breite, Ventúra - Vodháněl (61. Zifčák), Pospíšil, Navrátil (82. Zorvan) - Chytil (82. Vaněček)
Trenér: Václav Jílek

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Kadlec (58. Vondra), Křapka, Hůlka - Köstl (46. Jánoš), Jindřišek, Beran, Kovařík - Hála (58. Dostál), Matoušek - Drchal (77. Necid)
Trenér: Jaroslav Veselý