Bohemka veze z Olomouce bod

Skóre zápasu otevřel i uzavřel Matoušek. Za domácí skóroval dvakrát Chytil.

Bohemka veze z Olomouce bod

K zápasu 26. kola FORTUNA:LIGY vyrazili Klokani už včera. Hotelový pokoj ovšem nepotřeboval pohárový střelec Prekop, který kvůli zdravotním problémům v sestavě chyběl. Celkem udělal trenér Veselý čtyři změny. Mezi stopery se vrátil Kadlec, na levý kraj Kovařík. Po semifinále, kdy hrát nemohli, opět nastoupili také Beran s Matouškem. Právě posledně jmenovaný hráč Klokanů se výrazně podepsal pod výsledek zápasu.

Ihned po výkopu se Sigma vydala dopředu. Z prvního nákopu vytěžili domácí rohový kop. Ten rozehrál Pospíšil, ale obrana Klokanů zvládla situaci vyřešit a odvrátila nebezpečí. O chvíli později mířil do vápna Klokanů další centr, tentokrát z levého křídla Olomouce, ale ani nyní domácí nezakončili. První pozdrav domácímu gólmanovi chtěl vyslat exolomoucký Hála. Připravil si míč na pravou nohu a vystřelil. K jeho smůle ale trefil pouze obránce. Úvodní tlak Sigmy pokračoval. Křídelník Vodháněl připravil míč Chytilovi na hranici velkého vápna. Domácí střelec ale nebyl v zakončení dostatečně důrazný. Další příležitost připravil Chvátal, který z pravé strany našel na hranici penaltového puntíku svého spoluhráče Pospíšila. Ten vystřelil z prvního doteku, ale Jedlička byl pozorný a dobrým zákrokem míč vyrazil. Roli centrujícího si následně vyzkoušel i sám Pospíšil. Jeho nabídku ale přímo ze vzduchu sebral brankář Klokanů.

Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
Po dvaceti minutách dostali Zelenobílí možnost rozehrát přímý kop přibližně ze vzdálenosti třiceti metrů, ale nic vážnějšího z této situace nevzniklo. Do šance se tak opět vydali Hanáci. K prudké střele se dostal Breite, Jedlička byl u své přední tyče včas, a i tenhle pokus zlikvidoval. V roli likvidátora nechtěně brankář Bohemians pokračoval, jeho terčem se stal stoper Křapka. Celá situace vznikla ze špatné domluvy, kdy Křapka odhlavičkoval míč těsně před vybíhajícím gólmanem, který svými pěstmi poslal stopera k zemi. Naštěstí se nestalo nic vážného a oba v utkání pokračovali. Společně ubránili i následný roh Olomouce.

Po pětadvaceti minutách hry z čista jasna udeřila Bohemka. Matoušek vyhrál souboj u brankové čáry, získaný míč si přistrčil na střelu a z velkého úhlu prostřelil zaskočeného Macíka. Strážce domácí svatyně byl sice u přední tyče na svém místě, ale "kulatý nesmysl" procestoval do sítě mezi jeho nohami. Střelec tak mohl s nedaleko umístěným a slušně zaplněným sektorem fanoušků Bohemians slavit vedoucí branku. Klokani se osmělili a o pár minut později se do velké šance hnal Drchal, pro kterého vyhrál míč v hlavičkovém souboji Kovařík. Těsně před hráčem s dvacítkou na zádech sebral balon domácí brankář.

Za domácí zkoušel vyrovnat bývalý hráč Bohemians Vodháněl, ale trefil pouze obranu Klokanů. Další nadýchaný centr posílal na zadní tyč z pravé strany Chvátal. Našel přesně Ventúru, jehož hlavičku skvělým reflexem na brankové čáře zneškodnil Jedlička. Bohužel pro Bohemians ale vyrazil míč pouze k nohám domácího kanonýra Chytila, pro kterého nebyl problém doklepnout ho do odkryté branky a bylo srovnáno - 1:1. Přesto měla Bohemka šanci ještě do poločasu zvrátit průběžný stav na svou stranu. Drchal našel Hálu, který se nacházel na malém vápně a jemnou tečí poslal míč jen těsně vedle tyče po levé ruce brankáře Macíka. V nastaveném čase první půle ještě hlavičkoval Chytil, ale jeho pokus mířil mimo. Do šaten Androva stadionu tak šli hráči za remízového stavu 1:1.

Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
V kabině zůstal Köstl, jehož nahradil na hřišti Jánoš. Trenéři přeskupili rozestavení. Právě Jánoš měl první šanci Klokanů ve druhé půli, ale branku netrefil. Ještě před ním pálil stejně nepřesně i domácí Navrátil. Po šesti minutách druhého poločasu udeřila opět Sigma a opět to bylo z kopačky Chytila. Toho vyslal do samostatného úniku Navrátil. Střelec Hanáků s míčem u nohy utekl obraně Bohemians, prostřelil brankáře Jedličku a poslal domácí tým do vedení. Z něj se naštěstí pro Klokany neradovali dlouze. O tři minuty později mířil Matoušek za dlouhým pasem, ke kterému měl ale blíže domácí Greššák. Jenže podklouzl a tím nabídl dostatek prostoru prvnímu střelci zápasu. Matoušek si připravil míč ke střele pravačkou a zamířil precizně k zadní tyči. Svou druhou trefou v utkání opět nastavil remízovou povahu zápasu.

Pro Zelenobílé mohlo být ještě veseleji. Další míč propadl za domácí obranu a vstříc Drchalovi vyběhl gólman Macík. K míči se na první pokus nedostal, ale snahu klokaního útočníka procpat míč do brány při svém návratu přesto překazil. Oba týmy v průběhu času poslaly na hřiště čerstvé síly. Problémy nadělal brankáři Klokanů pokus Navrátila. Míč vypadnuvší Jedličkovi z rukavic ale střídající Zifčák do sítě nedopravil. Dále to zkoušel Hůlka. S míčem se dostal do pokutového území, jeho přihrávka ale spoluhráče z Ďolíčku nenašla. Doprostřed branky pak mířil Navrátil, Jedlička byl pozorný. Čtvrt hodiny před koncem mohl domácí kanonýr Chytil zapsat hattrick. Zbavil se bránícího hráče, ale vystřelil nad branku.

Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
Fanoušci Bohemians se zapotili v závěru zápasu, když Zifčák vypálil z hranice šestnáctky. Míč zastavila až levá tyč Jedličkovy branky. Pro hattrick se v poslední minutě základní hrací doby řítil i Matoušek. Z pravé strany si to namířil rovnou na Macíka a zvládl i vystřelit. Během toho, co míč mířil mimo tři tyče, byl rychlonohý hráč domácím brankářem sražen. Lavička Klokanů se vehementně dožadovala odpískání pokutového kopu, rozhodčí Starý ovšem tyto prosby nevyslyšel. Tři minuty nastavení také další gól nepřinesly, Klokani se s domácí Sigmou rozešli smírně a do Prahy vezou cenný bod za remízu 2:2.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "V první půli byla Sigma lepší, měla územní převahu a byla silnější na balonu. Nám to nešlo ani běžecky, ani fotbalově. Všude jsme byli druzí. Vybojované míče končily opět u Sigmy. Paradoxně, když už jsme uvažovali o brzkém střídání, tak jsme dali gól jako blesk z čistého nebe. Další velkou šanci měl Hála, to by pro Olomouc bylo smrtící. Mrzí mě inkasovaný gól po hloupé ztrátě. Do druhé půle jsme udělali změny, i přesto jsme inkasovali druhou branku. Kluci mají můj respekt za návrat do utkání. Druhý poločas byl naprosto vyrovnaný, i na šance. Hrálo se nahoru a dolů, mohlo to dopadnout všelijak. I remíza je zasloužená. Oba týmy hrály do konce na vítězství, chtěly to zlomit. Nad vším vyčnívají dva superindividuální výkony Chytila a Matouška."