Drchal: Bod je zlatý

Duel v Olomouci zhodnotil útočník Václav Drchal.

Drchal: Bod je zlatý

Remízový duel v Olomouci okomentoval Václav Drchal, pro kterého šlo rovněž o třetí utkání v týdnu. V náročném klání se dostal i do příležitosti, jíž bohužel zlikvidoval brankář Macík.

Jaké bylo jít do třetího zápasu v týdnu, kdy se hrálo znovu "o hodně"?
Nikdy není jednoduché hrát tři zápasy v týdnu, když na to nejste zvyklí. Z tohoto pohledu to bylo pro nás asi těžší, než pro Olomouc. Popasovali jsme se s tím, minimálně z této stránky výsledku, dobře. Když se podíváme za zápasem zpětně, je bod pro nás určitě zlatý.

Hned na začátku byla Olomouc aktivní. Předpokládali jste, že na nás budou chtít vlétnout?
Určitě se shodneme na tom, že na začátku zápasu nás jednoznačně přehrávali. Přežili jsme nějaké šance, podržel nás Martin Jedlička, který toho dost pochytal. My vyjížděli do rychlých protiútoků, což nám docela svědčí. 

Vzhledem k těm předcházejícím zápasům, chtěli jste některé věci zjednodušit?
Nevím, zda úplně zjednodušit. Chtěli jsme se držet pořád stejného plánu, s nímž jsme šli i do minulých zápasů. Nějak nám to vycházelo, ačkoliv nepopírám, že to samozřejmě bylo těžší. 

Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
Olomouc - Bohemians 2:2 (1:1)
Dostal ses za stavu 2:2 do velké šance...
Situaci jsem dobře viděl. Moje první myšlenka byla, že hned vystřelím na bránu. Nebylo to jednoduché, mohl jsem míč i zvednout, ale zase to nebylo úplně lehké. 

Bylo cílem dostávat olomoucké obránce dlouhými míči za záda pod tlak?
Šli jsme do zápasu s tím, že se chceme do rychlých brejků dostávat. Nahoře jsme byli spolu s Honzou Matouškem. Dá se o nás tvrdit, že máme pro tenhle styl hry vhodnou typologii. Toho jsme chtěli využívat.