V neděli odpoledne na fotbal do Ďolíčku

Bohemians pod dohledem kamer čeká souboj s Mladou Boleslaví.

V neděli odpoledne na fotbal do Ďolíčku

Po skončení prodlouženého víkendu způsobeným Velikonocemi je před námi další kolo nejvyšší soutěže. Bohemians se představí v domácím prostředí, kde bude jejich soupeřem Mladá Boleslav. Proti ní půjdou Zelenobílí s cílem prodloužit sérii bez porážky, jejíž délka momentálně čítá šest utkání s bodovým ziskem. V aktuální tabulce formy se řadí na druhé místo hned za pražskou Spartu.

Mladá Boleslav v posledních dvou zápasech neprohrála. Navíc se neutkala s ledajakými soupeři. Ve dvou domácích utkáních totiž přivítala Plzeň a Slavii. Se Západočechy se rozešla smírně po bezbrankovém průběhu hry, v případě souboje se Slavií vedla díky krásné brance, ovšem nakonec se musela spokojit s jedním bodem. Na hřiště soupeře se svěřenci trenéra Pavla Hoftycha vydávají téměř po měsíci. Naposledy 18. března podlehli na Hané domácí Sigmě Olomouc. 

Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Kádr Středočechů v zimě posílil obránce Michal Tomič, jehož posledním působištěm bylo Slovácko. Novou tváří je ofenzivní křídelník Lamin Jawo. Z Prostějova přestoupil šikula Vasil Kušej, jehož parádní trefa ozdobila duel Mladé Boleslavi se Slavií. Z pražské Sparty hostuje obránce Martin Suchomel. 

Naopak z města automobilů zamířilo duo mladíků do Pardubic. Jmenovitě Denis Darmovzal s Ladislavem Krobotem. Obránce David Pech si svými výkony vysloužil angažmá ve Slavii. 

Svůj pohled na soupeře poskytl asistent trenéra Ivan Hašek: Mladá Boleslav je takovým nevyzpytatelným soupeřem. Člověk nikdy neví, co od nich čekat. Určitě nás čeká těžké utkání. Ačkoliv držíme nějakou sérii, jsou to jen statistiky a my ji musíme pořád prodlužovat, abychom se dostali k tomu, co chceme. Navíc soupeř stále ještě má šanci, aby do té Skupiny o titul také proklouzl. Prostě nikdo nemá nic jistého. Sice víme, kde jsme, ale koukáme teď pouze na tenhle zápas. Chceme podat kvalitní výkon, potěšit fanoušky a získat tři body."

Neopomenul ani poslední zápasy soupeře a vazby jeho členů na prostředí v Ďolíčku: Dokázali vzít body Plzni i Slavii. To se vám rozhodně nepodaří každý den. Určitě je tyhle dva výsledky povzbudí. Zároveň už je to nějaká doba, co naposledy vyhráli. To vás v hlavě také tlačí a očekáváme, že budou chtít sérii prolomit. V Ďolíčku to dobře zná trenér Hoftych, působilo tu i několik hráčů. Je samozřejmě otázkou, zda nastoupí. Jejich motivace bude každopádně o něco větší."

Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Klokani budou postrádat vykartovaného Michala Berana: Míša se dostal v posledních zápasech do výborné formy, kterou na hřišti potvrzoval. Jeho ztráta nás mrzí, ale musíme se s ní vypořádat. Na druhou stranu, bude jde asi o jedinou absenci, v porovnání s nominací ze zápasu v Olomouci. U Erika Prekopa se teprve uvidí, jak na tom bude. Věříme, že jsme v týdnu dobře zregenerovali a nabrali síly, abychom kvalitu týmu mohli naplno prokazovat v zápasech."

Dostupná kapacita hlavní tribuny byla v předprodeji kompletně vyprodána. Před utkáním budou na pokladnách v prodeji pouze lístky do sektoru B. Prosíme držitele permanentek, aby v případě své nepřítomnosti na tomto utkání uvolnili své místo do prodeje. Těšíme se na stadion plný fanoušků!