Bohemka jasně porazila Mladou Boleslav

Klokani vyhráli nad Středočechy vysoko, trefili se Matoušek, Kovařík, Prekop a Drchal.

Bohemka jasně porazila Mladou Boleslav

V základní jedenáctce provedl kouč Veselý tři změny. Do stoperské trojice se vrátil Vondra, vykartovaného Berana nahradil uprostřed hřiště Jánoš a na hrotu útoku nastoupil Prekop. Úvodní šanci měli Klokani. Od vlastní střídačky Jánoš krásným pasem našel Matouška, jehož tvrdou ránu k tyči s problémy zlikvidoval Šeda. Poté Hála centroval od rohového praporku, na přední tyči prodloužil balon Kovařík a před Křapkou ho na poslední chvíli stihl odvrátit obránce. Pět minut pře pauzou vyrazili Zelenobílí do rychlého protiútoku. Prekop roztáhl hru doprava na Matouška. Autor dvou gólů z minulého týdne přízemní střelou k levé tyči zařídil poločasový náskok. Poté v pokutovém území Klokanů došlo k souboji Köstla se Suchomelem. Hostující zadák zůstal ležet na trávníku, avšak penalta se nepískala.

Ve druhém poločase se točil ke střele Köstl, pálil ale nad branku. V šedesáté minutě Hálův centr vrátil na stře branky právě Köstl. Na hranici pokutového území se k balonu přihnal Jindřišek, míč netrefil ideálně, proto střela neznamenala výrazné nebezpečí pro hostující branku. O nádherný moment se postaral Kovařík. Tomu míč sice skákal, ale zkušený univerzál se neostýchal a napálil ho Šedovi nádhernou kroucenou střelou do brány. Uběhlo pár minut, když Matoušek prostrčil míč Prekopovi. Ten si ho srovnal na pravačku, aby trefou k pravé tyči přidal třetí gól Bohemians. V nastavení ještě přidal čtvrtý gól z dorážky Drchal.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK MLADÁ BOLESLAV 4:0 (1:0)
Ďolíček • neděle 16.04.2023 • 16:00 • 27. kolo F:L

Branky: 40. Matoušek (Prekop), 62. Kovařík (Hála), 74. Prekop (Matoušek), 90+1. Drchal
Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Matoušek
ŽK: Vondra - Kubista, Suchý, Karafiát
Diváci: 5279

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl (85. Nový), Jindřišek, Jánoš, Kovařík (79. Dostál) - Hála (68. Drchal), Matoušek (79. Morávek) - Prekop (79. Puškáč)
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Mladá Boleslav
Šeda - Šimek (78. Donát), Suchý, Karafiát - Suchomel (70. Tomič), Mareček, Kubista (63. Skalák), Fulnek - Kušej (70. Mašek L.), Ladra - Škoda (78. Jawo)
Trenér: Pavel Hoftych