Klokani uštědřili Boleslavi čtyřgólovou nadílku

V neděli odpoledne se diváci bavili fotbalem a viděli krásné čtyři branky.

Klokani uštědřili Boleslavi čtyřgólovou nadílku

Trenér Jaroslav Veselý udělal v základní sestavě tři změny. Zpátky do stoperské trojice se vrátil Vondra. Vykartovaného Berana nahradil po boku kapitána Jindřiška zkušený Jánoš. Na hrotu útoku naskočil uzdravený Prekop. Na lavičku náhradníků už usedli Morávek s Puškáčem.

První šance se dočkali Klokani v desáté minutě. Jánoš měl balon v moci u vlastní střídačky, právě odtud narýsoval nádherný pas Matouškovi. Rychlík s desítkou na zádech si rychle hodil míč na levou nohu a z hranice šestnáctky vypálil. Zkušený brankář Šeda měl se střelou potíže, když ji nejdřív pouze vyrazil, ale rychlou reakcí stihl míč sebrat před dobíhajícími hráči. Hosté odpověděli díky standardní situaci. Od rohového praporku centroval Ladra. Přetažený centr doletěl na hlavu Suchého, ale ostřílený stoper zakončil mimo tři tyče.

Bohemians - Mladá Boleslav
Bohemians - Mladá Boleslav
Zahrozili znovu Bohemians. Exekuce rohového kopu se ujal Hála. Centr dobře na malém vápně prodloužil Kovařík, a tak míč cestoval přímo na hlavu Křapky. Bohužel za vteřinu dvanáct ho ještě předskočil obránce, který odvrátil balon do zámezí. Ukázal se i útočník Prekop. Slovenský hroťák se obtáčel, aby mohl vypálit. To se mu povedlo, na Šedu vyslal vskutku prudkou ránu, obranný val Středočechů ji na vlastního brankáře ale nepustil. 

Úvodní branka padla chvilku před poločasovou přestávkou. Zelenobílí vyrazili do rychlého protiútoku, který vedl Prekop a na útočné polovině nahrál rozběhnutému Matouškovi. Rychlý záložník zpoza šestnáctky napřáhl ke křížné střele, kterou v dráze letu zastavila až síť, což doprovázela radost zelenobílých tribun. 

Záhy došlo před Jedličkou k souboji Köstla se Suchomelem, po kterém zůstal hostující obránce ležet na trávníku. Situaci přezkoumával i videorohodčí, ale penalta se nepískala. Do kabin si tak Klokani odnesli těsný náskok. 

Po návratu z útrob se k zakončení protlačil Köstl, střílel však nad branku Jana Šedy. V šedesáté minutě jen pár kroků od trenéra Hoftycha zahrávali Hála s Kovaříkem standardní situaci. První jmenovaný poslal do šestnáctky dlouhý pas. Míč vracel hlavou před branku Köstl a balon rázem vypadl před volného Jindřiška. Kapitán Bohemians se odhodlal k ráně z prvního doteku, k jeho smůle netrefil míč dle představ, a tak Šeda jen pohlídal jeho střelu, která letěla mimo branku. 
Bohemians - Mladá Boleslav
Bohemians - Mladá Boleslav
O malou chvilku později už tak v klidu být nemohl. Hála vyhrál hlavičkový souboj se Suchomelem pro Kovaříka. Levonohý univerzál už mířil vstříc hostující brance. I když se mu míč skákal, jako správný fotbalista si s tím poradil. Na rohu velkého vápna se do něj levačkou opřel a fantastická rána se zatočila přímo do šibenice. Branka dodala Klokanům klid na kopačky, neznamenala ale uspokojení. Kovařík u lajny vystavil stopku Tomičovi, z čehož těžil Jánoš. Zkušený záložník prostrčil míč do šestnáctky Matouškovi, který efektní patičkou předal Prekopovi. Slovenský útočník si se situací věděl rady, povodil si Karafiáta a pravačkou parádní dělovkou k pravé tyči zvýšil na rozdíl třídy.

Utkání se dohrávalo za hlasitých ovací fanoušků z tribun. Zelenobílí je za podporu ještě jednou odměnili brankou. Jánoš centroval v nastaveném čase před branku. Mladoboleslavská defenziva dokázala odvrátit balon mimo svou šestnáctku. tam už přispěchal střídající Nový. Svůj prostor na hřišti chtěl okamžitě využít k zápisu do statistik. Nijak neváhal a tvrdě pálil k levé tyči, gólman Šeda střelu dokázal jen ztlumit, nikoliv schovat. Za volným balonem jako správný útočník mířil Drchal a dorážkou dal výsledku konečnou podobu.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého:Hodnotí se mi to dobře, když vyhrajeme 4:0. Po dlouhé době jsme dohrávali zápas v klidu. Výsledek se nerodil lehce, týmy na sebe byly velmi dobře připravené. Hrálo se hodně o odražené míče po soubojích. Pomohl samozřejmě první gól, po kterém už musela Mladá Boleslav hrát více dopředu. Trochu mě zaskočil náš vstup do druhé půle. I když soupeř neměl vyloženě šance, měl tlak okolo šestnáctky. To je vždycky nepříjemné, zvlášť když se vám prolínají hráči. Kluci si s tím dokázali poradit. Největší hrozbou soupeře byly standardní situace, s nimiž jsme si dokázali poradit. Odpor se nám povedlo zlomit druhou brankou. Po něm se už utkání dohrávalo. Těší mě i čisté konto. Na druhou stranu musím přiznat, že čtyři góly jsou pro Mladou Boleslav kruté."