Matoušek: Hlavní jsou pro mě týmové úspěchy

Nedělní výhru nad Mladou Boleslaví zhodnotil Jan Matoušek.

Matoušek: Hlavní jsou pro mě týmové úspěchy

Vysokou výhru nad Mladou Boleslaví okomentoval Jan Matoušek. V prvním poločase vstřelil pátý gól za Bohemians, při trefě Kovaříka už jen nevěřícně koukal, jakou parádu jeho spoluhráč vyšvihl. Rychlý záložník přidal i pár slov ke své bilanci. 

V první půli jsme byli o něco lepší, ale šancí moc nebylo. Jaká očekávání jste měli od zápasu?
Všichni jsme věděli, jak je tenhle zápas důležitý nejen pro nás, ovšem i pro soupeře. Celou dobu to byla válka a jsem rád, že se nám dařilo ve většině soubojů vítězit, od čehož jsme se následně mohli odrazit dál. 

Dal jsi náš první gól, rozseklo to trochu zápas i obranu Boleslavi?
Asi bych vyloženě neřekl, že by moje branka utkání rozsekla. Každopádně nás do dalšího průběhu duelu uklidnila. Bylo nám jasné, že Mladá Boleslav bude muset za nepříznivého stavu hru více otevřít, což nám otevíralo možnosti pro útočení. Poté už záleželo jen na nás, zda se nám podaří nastřílet další góly. To se nakonec i stalo. 

Byla střela tvou první variantou? Nerozmýšlel ses nad kličkou obránci, když jsi byl rozběhnutý proti němu?
Je pravda, že jsem chtěl jsem jít do souboje jeden na jednoho. Suchoš (Marek Suchý - pozn. red.) byl v dobrém postavení, takže bych se akorát dostal mimo branku. Zvolil jsem tedy tu lehčí variantu a jsem moc rád, že mi střela zapadla do brány a šli jsme do vedení. 

Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (1:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (1:0)
Na kontě už máš pět branek. Je zpátky příbramský Jan Matoušek?
Tahle statistika mě moc těší. Jsem rád, že mi to tam začalo zase padat. Přesto si stále myslím, že je v mých možnostech předvádět ještě lepší výkony. Ale cítím, že se do své optimální formy dostávám.

Po přestávce se hrálo v podobném duchu, ale byli jsme produktivní. Jaká byla tvá reakce, když tam Kovimu zapadla ta střela?
Všichni víme, že Kovi (Jan Kovařík - pozn. red.) má výbornou střelu. V první chvíli jsem si však říkal, proč vlastně střílí? No pak už mi jen spadla brada a šel jsem se radovat. Naživo jsem doposud asi hezčí gól opravdu neviděl.

V Bohemce si držíš standard dvou bodů na zápas. Bude to už pravidlo? 
Samozřejmě bych byl rád, kdyby se z toho pravidlo skutečně stalo. Myslím si, že není úplně jednoduché si udržet takové výkony do konce sezony. Každopádně se budu snažit, aby tomu tak bylo. Hlavní pro mě ale jsou týmové úspěchy. Je mi jedno, zda budu branky dávat já, nebo někdo jiný. Nejdůležitější je abychom vyhrávali.