B tým v Domažlicích doplatil na neproměňování šancí

V přímém souboji o první místo rezerva Klokanů dvakrát inkasovala.

B tým v Domažlicích doplatil na neproměňování šancí

Do boje o prvního místo odcestovali Klokani v okleštěném složení. Z důvodu nemoci zůstali doma brankář Kouba s útočníkem Müllerem. Prostor mezi třemi tyčemi tak hájil Pchelovodov. Do zápasu vstoupili Bohemians velkou příležitostí. Zeman našel na hranici pokutového území Nováka, který si připravil balon na silnější levačku, střelu k pravé tyči ale brankář Cherepko skvělým zákrokem nohou zneškodnil.

Naopak se radovali domácí. Na šestnáctce napřáhl ke střele Mužík, jehož střela k překvapení přihlížejících diváků nakonec skončila v síti. 

Hosté z Prahy tedy museli dotahovat. Novák efektním obloučkem vybídl ke střele Zemana. Ten jeho pobídku přijal, proti ráně k bližší tyči se znovu vyznamenal výborným zákrokem Cherepko. Domácí se dočkali i druhé branky, když Zajíček střelou k pravé tyči rozvlnil síť. Gólu však předcházel faul na Kadlece, a tak se pokračovalo za jednobrankového vedení Domažlic. 

Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Trvalo však jen chvilku. Právě Zajíček se s míčem nacházel v pokutovém území, zkusil vystřelit k bližší tyči, což mu nakonec vyšlo, a tak po první půli vedl domácí tým o dvě branky. 

Krátce po příchodu z kabin zahrával přímý kop z dobré pozice Novák. Pěkná střela přes zeď bohužel skončila pouze na levé tyčce domácí branky. Ještě větší příležitost měli Klokani o několik minut později. Došlého zpětnou přihrávku vystihl Zeman a pelášil na branku. Mimo šestnáctku proti němu vyběhl Cherepko, namísto kličky volil křídelník Bohemians rovnou střelu, jíž bohužel opuštěnou branku minul. 

V barvách Domažlic chtěl Došlý své zaváhání napravit. Prudkou ránu ale dokázal Pchelovodov vyrazit na rohový kop. Deset minut před koncem přispěchali s další šancí Pražané. Na levé straně Novák prostrčil balon čerstvému Pancovi. Střídající záložník našel na malém vápně přesně volného Zemana, který bohužel o milimetry zakončil nad břevno domažlické branky. 

Záhy ještě po individuální akci Zemana připravil balon Lehovec do střelecké pozice Novákovi. Levonohý záložník se s ním ještě otočil a pálil, avšak strážce domácí svatyně znovu skvěle dokázal nohou ránu zastavit. 

Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka tak po nevyužitých příležitostech odjeli z Domažlic bez bodového zisku. Právě jejich soupeř je vystřídal na prvním místě tabulky.