Odveta se Slavií už v sobotu večer

Bohemka se znovu vydá k derby do Edenu, tentokrát v rámci ligového utkání 28. kola. 

Odveta se Slavií už v sobotu večer

Je tomu jen něco přes dva týdny, co Klokani vyrazili do Edenu k Vršovickému derby v rámci semifinále MOL Cupu. Nešťastná porážka v prodloužení znamenala vyřazení Bohemians z domácího poháru. Výhrou nad Mladou Boleslaví povzbuzení Klokani mají nyní možnost Sešívaným porážku oplatit. Odvetu jim nachystal ligový program, neboť 28. kolo nabídne další souboj těchto dvou rivalů. V něm se Klokani budou muset obejít bez Michala Berana s Janem Matouškem, kteří v Ďolíčku hostují právě z Edenu.

V podání Sešívaných jde o první domácí zápas od zmiňovaného pohárového. Od té doby vyrazili dvakrát na hřiště soupeře. Nejprve do Mladé Boleslavi a minulý týden k očekávanému derby na Spartu. Pokaždé brali svěřenci Jindřicha Trpišovského bod za remízu, a tak proti Klokanům půjdou z pozice druhého týmu tabulky. Postrádat bude Slavia zimní posilu Petra Hronka, který právě v derby na Letné viděl počtvrté v sezoně žlutou kartu. 

Slavia - Bohemians 3:2 (1:1)
Slavia - Bohemians 3:2 (1:1)
Asistent trenéra Ivan Hašek připomněl, čemu Klokani budou chtít předejít: „Sílu Slavie známe a sami jsme poznali její kvalitu v nedávném pohárovém utkání. Utkání se dá očekávat hodně podobné. Bude záležet na tom, abychom se nenechávali zatlačit před vlastní branku a nemuseli čelit nepříjemným centrům do šestnáctky. V semifinále jsme z takových situací inkasovali. Chceme na poslední výkon z Edenu navázat, předvést se znovu v pozitivním světle a pokusit se bodovat." 

Oproti pohárovému utkání bude výrazněji obsazena také lavička náhradníků: „Do tohoto derby jdeme určitě v lepším rozpoložení. Nyní máme k dispozici i širší kádr a je k dispozici více variant, jak sestavu poskládat. Slavia je v tomhle samozřejmě ještě někde jinde, ale pro nás to jsou příjemné starosti. Jsme si toho vědomi a věříme, že sílu lavičky využijeme ku prospěchu. Důležité je, abychom byli pořád ve hře o výsledek a nenechali si dát nějaké hloupé branky. Soupeř přišel o pozici v čele tabulky, kam se rozhodně chce vrátit. Tlak bude asi spíš na nich, než na nás. Troufnu si říct, že po tom pohárovém zápase bude mít i Slavia k nám určitý respekt."

Před Klokany je další velká výzva: „Víme, o čem derby je. Znovu přijde plný stadion, hraje se o body i prestiž. Pro tyhle zápasy se všichni fotbalu věnujeme. Hrát před skvělou diváckou kulisou je pokaždé krásný pocit. Máme ze soupeře respekt, ale chceme se mu postavit a využít jeho slabin. Ty si ovšem necháme pro sebe."

Vstupenky do kotle Klokanů budou za 260 Kč ke koupi na pokladně u vstupu do sektoru pro hostující fanoušky. K dispozici bude několik desítek lístků. Fanoušci se do Edenu vydají vlakem ze stanice Praha - Vršovice. Sraz fanoušků je v 17:30 na nádraží, odjezd vlaku je v 17:56.