Bohemka v Edenu prohrála

O výsledku rozhodli domácí v první půli, kdy skórovali Jurečka, Olayinka a Douděra.

Bohemka v Edenu prohrála

Oproti vítězné sestavě z duelu s Mladou Boleslaví nahradil Drchal nuceně absentujícího Matouška. Ještě než došlo k výraznější šanci, dostala se. Slavia do vedení. Masopust přihrál za šestnáctku Jurečkovi, jehož střela po teči Jindřiška zamířila kousek od pravé tyče do sítě. Do pokutového území se poté s míčem dostal Olayinka. Přihrávku odvrátil Vondra za velké vápno k Masopustovi, jehož rána levou nohou proletěla mimo tři tyče. Po závaru pálil na opačné straně Köstl, jenže obránce domácích zvládl střelu zablokovat. Pak vyrazila na zteč Slavia, navrátilec do sestavy Olayinka se za pokutovým území opřel do balonu a tčechnickou střelou vstřelil druhý gól domácích. Jen o malou chvilku později se levou nohou opřel Douděra do míče a životní střelou z dvaceti metrů určil tříbrankový poločasový náskok Sešívaných.

Do druhé půle nahradili Dostál s Puškáčem na hřišti Kovaříka a Prekopa. Dlouho se nečekalo na příležitost Bohemians. od rohového praporu odcentroval Dostál právě na Puškáče, jehož zakončení hlavou bohužel letělo o kousek výš, než by bylo potřeba. O další gólový zápis se pokoušel Olayinka, kterému přišel míč krásně proti noze. Střelu z dobré pozice ukryl v náruči Jedlička. Domácí prostřídaly vlastní řady a souhra čerstvých hráčů jim zajistila šanci. Pech od brankové čáry přihrávkou pod sebe našel Tecla. Zkušený útočník se obtáčel kolem protihráče, ovšem střelu skvěle na brankové čáře lapil Jedlička. Pozadu nechtěl zůstat ani Matěj Jurásek, jenž se postavil k přímému kopu. Kroucenou střelu přes zeď fantasticky vyrazil pryč u levé tyče brankář Bohemians. V závěru se ještě obří šance naskytla Traorému, další skvostný zákrok proti němu vytáhl strážce branky Klokanů.

SK SLAVIA PRAHA - BOHEMIANS PRAHA 1905 3:0 (3:0)
Eden • sobota 22.04.2023 • 19:00 • 28. kolo F:L

Branky: 13. Jurečka, 31. Olayinka, 36. Douděra
Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Caletka
ŽK: Vondra (Bohemians)
Diváci: 18974

SK Slavia Praha:
Kolář - Masopust, Ogbu, Holeš - Douděra (72. Pech), Zafeiris (88. Traoré), Oscar, Schranz (63. Provod) - Jurečka (63. Jurásek M.), Olayinka - van Buren (72. Tecl)
Trenér: Jindřich Trpišovský

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš (88. Nový), Kovařík (46. Dostál) - Hála (66. Morávek), Prekop (46. Puškáč) - Drchal (77. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý