Vršovické derby skončilo porážkou

Bohemka v prostředí svého rivala třikrát v prvním poločase inkasovala.

Vršovické derby skončilo porážkou

Do bitvy o Vršovice udělal trenér Jaroslav Veselý v základní jedenáctce jedinou změnu, která byla ale vynucená. Absentujícího Matouška, jemuž dohoda klubů nedovolila nastoupit, nahradil v útočném trojúhelníku Drchal. 

Krátce po úvodním hvizdu si první zakončení připsali domácí. Do balonu se na šestnáctce opřel van Buren, jehož tečovanou ránu v poklidu lapil Jedlička. Domácí fanoušci se tradičně dožadovali zásahu rozhodčího Zelinky, který ale zůstal v klidu. Převahu dokázali domácí přetavit ve vedoucí gól. Masopust na pravé straně přihrál za pokutové území Jurečkovi. Vysoký hroťák se rozhodl vystřelit a po teči Jindřiška zapadl míč k pravé tyči za smutného Jedličku.

Uplynulo dvacet minut, když do pokutového území vtrhl s balonem Olayinka. Přihrávku pod sebe však přečetl Vondra, když míč odkopnul. Jen kousek za velkým vápnem se ho zmocnil Masopust. Domácí krajní bek si věřil na střelu levačkou, která proletěla o metr vedle pravé tyče. Příležitost se naskytla také Klokanům. Autové vhazování způsobila před Kolářem menší závar. Míč po souboji spadl za malým vápnem před Köstla, jenž se neostýchal střílet, bohužel jeho přízemní pokus obránce Slavie zablokoval. 

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
Na útočnou polovinu se ve třicáté minutě po několikaminutové odmlce vrátili domácí. Van Burena nejdříve obrana Bohemians nepustila do zakončení. Akce Slavie však pokračovala. Olayinka měl prostor si za šestnáctkou dát balon na pravačku a následně technickou střelou k pravé tyči podruhé rozvlnil síť za Jedličkou. Zanedlouho se balon dostal do moci Douděry. Pravonohý univerzál z dvaceti metrů vystřelil netradičně levou nohou a z životní střely byl rázem třetí gól Sešívaných.

Do druhé poločasu už nevyběhli Kovařík s Prekopem. Na jejich pozicích je nahradili Dostál a Puškáč. Spolupráce dvou nových hráčů mohla přinést zápletku. Právě Dostál zahrával rohový kop. Pravačkou naservíroval před branku ostrý centr, který si dokázal najít právě Puškáč, avšak hlavou zakončil o pár čísel nad břevno. Zpoza pokutového území se pokoušel o další zápis do statistik namlsaný Douděra. Přízemní střelu autora třetí branky Jedlička bez problémů zlikvidoval. Vzápětí z podobné pozice pálil Olayinka. Ten měl o poznání více prostoru pro střelu. Brankář Klokanů si s jeho pokusem ke své levé tyči uměl poradit.

Nějakou dobu se v polovině druhého dějství hrálo bez opravdového zakončení. Klokani čelili tlaku Slavie, nicméně ke střele její hráče nepustili. Až noví hráči dokázali způsobit nebezpečí. Pech od brankové čáry nacpal balon pod sebe na Tecla. Forvard s jedenáctkou na zádech se snažil otočit k zakončení, střelu ale na brankové čáře bravurně zneškodnil Jedlička. Ten čelil vzápětí další nebezpečné situaci. Vondra fauloval pár kroků za šestnáctkou, což sudí Zelinka ohodnotil nařízením přímého kopu a žlutou kartu pro člena stoperské trojice. Exekuce se zhostil čerstvý Matěj Jurásek. Brankáře Bohemky chtěl překonat kroucenou střelou přes zeď k pravé tyčce, ale gólman od Botiče bravurním zákrokem vyrazil střelu do bezpečí.

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
V poslední minutě viděli diváci v zaplněném Edenu ještě poslední obrovskou šanci. Na svědomí ji měli svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského. Útočník Tecl vysunul Traorého. Střední záložník byl na hřišti teprve nějaké dvě minuty. Krátce po svém příchodu na hřiště byl v pokutovém území sám před Jedličkou, který ho dalším bravurním zákrokem vychytal. Vršovické derby tak skončilo v Edenu výhrou domácí Slavie. Ta ukončila Klokanům šňůru zápasů bez porážky. Tým okolo Josefa Jindřiška osmý korálek navléknout nedokázal.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Slavia vyhrála zaslouženě. Od nás to bylo málo. Do utkání lépe vstoupili domácí a do první branky měla drtivý tlak. Po gólu se nám povedlo tlak otupit, vysunout presink, pozměnit rozestavení. Mezi první a druhou brankou šlo asi o naší nejlepší pasáž v rámci celého zápasu. Nechali jsme se porazit vlastní zbraní, jíž jsou protiútoky. Slavia je navíc zakončila nádhernými střelami. Třetí gól utkání v podstatě vyřešil. Druhá půle pro nás byla těžká. Chtěli jsme se vrátit k poctivé hře a dát gól. To se nám z poloviny podařilo. Otáčet zápas pro nás bylo těžké. Náš největší problém byla ofenziva. V této části to bylo od nás hrozně málo. Ani nevím, jestli jsme vůbec měli střelu na branku. Aby se dalo na Slavii uspět, musíte být nebezpeční a zaměstnat je."