Vondra: První půle nás mrzí

Porážku v derby se Slavií zhodnotil Jan Vondra.

Vondra: První půle nás mrzí

Ligovou bitvu o Vršovice okomentoval obránce Jan Vondra. Levonohý stoper popisoval výkon týmu, klíčové momenty a mluvil také o slabé ofenzivní aktivitě.

Co tentokrát rozhodlo?
Z mého úhlu pohledu se na nás Slavia velmi dobře připravila. Věděla, co by na nás mohlo platit a poučila se i z toho nedávného pohárového utkání. Svůj vliv měl také první gól. Minule jsme ho vstřelili my, což soupeři ublížilo. Teď ho dala Slavia a proti ní se pak hraje hrozně těžko. Proti Mladé Boleslavi se nám podařilo dát góly v podstatě z každé střely. V derby se to otočilo a Slavia nám dala krásné branky. Musíme si přiznat, že jsme v prvním poločase nepodali dobrý výkon. Alespoň malé pozitivum je druhý poločas, který se nám povedlo uhrát s čistým kontem. První dějství nás ale hodně mrzí.

První gól se jevil jako šťastný, protože střela byla tečovaná...
Mají velkou kvalitu. Obehrávali nás kolem naší šestnáctky. Byla tam nějaká zpětná přihrávka ze strany a střela zpoza vápna. Pepa (Josef Jindřišek - pozn. red.) ji Martinu Jedličkovi tečoval, takže šlo o takový smolný gól. V podstatě to ale asi vyústilo z tlaku, který Slavia měla. Začátek jsme nechytili a nebyli nebezpeční tak, jak bychom si představovali.

V první půli jsme se v ofenzivě moc neukázali. Proč?
Nepodali jsme takový dobrý výkon, jímž jsme se prezentovali v poháru. Pravdou samozřejmě i je, že domácí byli na nás připravení. Obojí jde spolu ruku v ruce. My si musíme ukázat chyby. Čeká nás ještě jedno utkání proti Slavii a určitě nebudeme chtít, aby to měla snadné, jako tomu bylo teď. 

Slavia - Bohemians 3:0 (3:0)
Slavia - Bohemians 3:0 (3:0)
Během pěti minut jsme inkasovali dvě branky...
Pokud dá Slavia gól, je strašně těžké proti ní dohánět nějaké manko. Oni rázem vedli o tři branky a zvlášť tady v Edenu pak horko těžko s takovým zápasem jde něco dělat. Stanovili jsme si nějaký plán pro druhý poločas. Rychlé dvě branky asi zápas rozhodly. Poté už se utkání tak nějak dohrávalo. 

Byla hlavička Davida Puškáče momentem, kdy se daly zase živit naděje na drama?
Vstup do druhé půle byl v našem podání už lepší. Slavia trochu cukla a nechala nás hrát, což mohlo mít také vlastní roli. David Puškáč měl šanci po rohovém kopu. Kdyby dal gól, mohlo to být zajímavější. I tak si chceme vytvořit více šancí. Do ofenzivy i defenzivy jsme nepodali dobrý výkon. To zkrátka fotbal přináší. Každý zápas v Edenu nebude vyrovnaný, s čímž jsme počítali. Jsme si ale vědomi toho, že rozhodně máme na to, abychom podali lepší výkon.