Ve středu se Bohemka vydá do Zlína

Předposlední ligové kolo zavede Bohemians do Baťova města.

Ve středu se Bohemka vydá do Zlína

Není to tak dlouho, co Klokani absolvovali svůj týdenní mikrocyklus v režimu anglického týdne. Na začátku dubna se tak stalo díky pohárovému semifinále. Nyní je čeká další středeční duel, ale tentokrát už v rámci ligové soutěže. Po sobotním derby na stadionu Slavie se tým trenéra Jaroslava Veselého vydá na Moravu, konkrétně do Zlína. Čelit bude domácímu týmu v jeho další bitvě o udržení prvoligové příslušnosti. V Baťově městě si Klokani budou chtít napravit reputaci po nevydařeném Vršovickém derby, ve kterém podlehli Slavii (zápasové centrum ZDE).

Pod vedením Pavla Vrby se Ševcům vstup do jarní části vydařil, kdy v úvodních třech zápasech získal pět bodů. Jenže stejný bodový přírůstek zaznamenal od konce února až k dnešnímu dni. Také proto se krčí na posledním místě tabulky FORTUNA:LIGY s tříbodovou ztrátou na patnácté Pardubice. Naposledy Zlín inkasoval čtyři góly v Plzni. Lépe na tamní Letné vzpomínají na jarní duely s Českými Budějovicemi a Teplicemi. Svěřenci kouče Pavla Vrby dokonce Jihočechy vyprovodili pětigólovým výpraskem (5:1). 

Bohemians - Zlín 3:2 (0:2)
Bohemians - Zlín 3:2 (0:2)
Asistent trenéra Ivan Hašek upozornil na soupeře, který proti Klokanům bude stát: Asi se neubráníme tomu, že jsme dle papírových předpokladů v tomhle utkání favoritem. Dle postavení v tabulce se to i nabízí. Ve Zlíně nás ale čeká těžká práce. Domácí hrají o prvoligové bytí, každý zápas je pro ně důležitý. Před nadstavbou je pro ně důležitý každý bodík. Budou na nás chtít vlétnout a pomoci si gólem, aby si chytli diváky a dohnali tu ztrátu, kterou mají. Jejich výsledky v domácích zápasech jsou takové různorodé. Jednou nasázeli pět gólů Českým Budějovicím, ale pak zase vyšli naprázdno s Olomoucí."

Bohemians mají další cíl: Rozhodně nejsme nijak uspokojeni. V šestce už zůstaneme, to ano, ale pro závěrečná dvě kola je naším cílem zůstat na čtvrté příčce. Pro naší motivaci hraje i fakt, že si ho můžeme zajistit už ve středu. Ve Zlíně jsme naposledy zaznamenali důležité vítězství a dlouhodobě se nám tam daří. Tuhle sérii chceme prodloužit. Pamatujeme si i na naše domácí utkání z podzimu, kdy jsme na tom byli o poločase špatně, ale povedlo se nám zápas otočit. "

Bohemians - Zlín 3:2 (0:2)
Bohemians - Zlín 3:2 (0:2)
Do nominace Klokanů přibyli oproti víkendovému duelu dva hráči: Nějaké změny se dají předpokládat. Znovu můžeme počítat s Michalem Beranem a Honzou Matouškem, kteří na Slavii absentovali, Bery dokonce i předtím kvůli žlutým kartám. Po té pauze jsou určitě nažhavení zase hrát. Možná budeme chtít trochu rozložit zátěž mezi další hráče, ale budeme se teprve rozhodovat. Záležet bude i na zdravotním stavu hráčů. Pro nás trenéry jde o příjemné starosti, když máme z čeho vybírat. Na různých pozicích máme konkurenci, takže případnými změnami mužstvo určitě neoslabujeme. Každý hráč chce ten zápasový prostor využít naplno a předvést se."

INFORMACE PRO FANOUŠKY
Vstupenky do sektoru F jsou v online prodeji za 150 Kč, ale pořídit si je budete moci také na místě. Stadion se otevírá v 16:30, do hostujícího sektoru se fanoušci dostanou z ulice Vývoz vchodem H. Pokud se do Zlína chystáte autem, využít můžete parkoviště u nákupního centra Čepkov. To je vzdáleno 700 m od stadionu. V případě potřeby můžete kontaktovat SLO Bohemians Martina Kurku na tel. čísle 773 999 695.