Bohemka padla ve Zlíně

Ve druhé půli vrátil Klokany do hry Puškáč, ale ze tří bodů se radují Ševci.

Bohemka padla ve Zlíně

Do základní sestavy se vrátili Berna s Matouškem, kteří v derby absentovali. Od začátku nastoupil i zkušený Dostál. Velkou šanci si po patnácti minutách vytvořili Bohemians. Za dlouhým pasem se vydal Matoušek, který s balonem postupoval do šestnáctky. Pod sebe nahrál proti noze Hálovi, avšak jeho střelu tečoval obránce, a tak do branky nezamířila. Hráči si pak role vyměnili a Hála po houslích Cedidlovi přihrával Matouškovi, ale ten se ke střele přes obránce nedostal. Těsně po uplynutí půl hodiny poslal další centr před banku Procházka, odražený balon si zpracoval Slončík, který střelou k pravé tyči poslal domácí do vedení. V závěrečné pětiminutovce prvního dějství pálil za šestnáctkou Jindřišek, ale o malý kousek branku přestřelil. Před hvizdem se ještě na malém vápně chystal ke střel Prekop, ale obránce mu v poslední chvíli míč vypíchl.

Do druhé půle trenér Veselý vyslal Jánoše, Kovaříka a Puškáče. Srovnat se snažil Matoušek, ale pálil mimo. Naopak zlínský Hrubý pak vpravo využil náběhu Vukadinoviće, který pelášil do šestnáctky a střelou k levé tyči přidal druhou branku Zlína. Za okamžik pálil zpoza šestnáctky Hála, jenže Dostál si dokázal poradit. Bohemka se ale nevzdala. Přetažený centr ještě na hřišti stihl Dostál a vrátil míč před branku přesně na Puškáče, který pohotovu patičkou do hry o výsledek. Zlín si vzal svůj dvougólový náskok zase zpět. Slončíkova nabídka přistála u Hrubého, který vstřelil třetí gól tvrdou ránou o břevno. Bohemka se znovu vrhla do útočení, ale po přihrávce Dostála srazil Hálovu ránu obránce. Hlavičku čerstvého Necida pak skryl v rukavicích Dostál. V nastavení se Zlín prosadil ještě jednou, a to když svůj druhý gól přidal z dorážky Slončík.

FC TRINITY ZLÍN - BOHEMIANS PRAHA 1905 4:1 (1:0)
Letná • středa 26.04.2023 • 17:30 • 29. kolo F:L

Branky: 31. Slončík, 53. Vukadinović, 71. Hrubý, 90+3. Slončík - 68. Puškáč (Dostál)
Rozhodčí: Černý - Hájek, Dresler
ŽK: Hlinka, Kozák, Procházka, Cedidla - Dostál
Diváci: 3 133

FC TRINITY Zlín:
Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka - Hlinka (60. Didiba), Hrubý - Vukadinović (85. Reiter), Slončík, Fantiš (73. Dramé) - Kozák (85. Balaj)
Trenér: Pavel Vrba

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka (63. Drchal), Vondra - Köstl (46. Kovařík), Jindřišek (46. Jánoš), Beran, Dostál - Hála, Matoušek (79. Necid) - Prekop (46. Puškáč)
Trenér: Jaroslav Veselý