Ze Zlína po dvaceti letech bez bodového zisku

Klokani na bojující Ševce nestačili a čtyřikrát inkasovali.

Ze Zlína po dvaceti letech bez bodového zisku

Od úvodní minuty na zlínské Letné nastoupili v základní sestavě také Beran s Matouškem. Další změnou bylo nasazení Dostála, který nahradil na levé straně Kovaříka. Hned ve druhé minutě se po rohovém kopu zmocnil balonu Hála, ránu z otočky ale srazila domácí defenziva na roh. Bojem o záchranu svázaný Zlín přišel s náznakem příležitosti. Procházkův pěkný pas od střídačky Klokanů směřoval na sbíhajícího Vukadinoviće, ale na poslední chvíli zasáhl dobrým obranným zákrokem Vondra.

Opravdu velkou šanci si vytvořili v devatenácté minutě Bohemians. Za dlouhým míčem po levé straně běžel Matoušek. Navrátilec do sestavy si míč potáhl do pokutového území. Na malé vápno přihrál do výborné pozice Hálovi, avšak střelu černovlasého záložníka skvěle zneškodnil brankář Dostál. Aktivní Hála se podílel také na další akci. Na housle zahrál Cedidlovi a servíroval míč na oplátku Matouškovi, který bohužel zakončit nedokázal.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Jen chvilku po uplynutí třiceti minut se diváci na tribunách dočkali branky. Zkušený zadák Procházka si před lavičkou Bohemians dal míč na pravou nohu a centroval do pokutového území. Obrana Pražanů dokázala míč odvrátit, ale jen ke Slončíkovi, který vběhl do šestnáctky. Zlínský talent si dal míč na pravačku, za značkou pokutového kopu vypálil po Jedličkově levé ruce a běžel se radovat ze své premiérové branky v nejvyšší soutěži.

Pět minut před odchodem do kabin se v ofenzivě připomněla Bohemka. Pár metrů za velkým vápnem Matoušek nabil Jindřiškovi. Zkušený záložník vypálil hned z prvního doteku, ale branku gólmana Dostála o malý kousek přestřelil. Chvilku před poločasovým hvizdem si po ráně Dostála chystal míč na střelu Prekop, jenže obránce mu nakonec v poslední možné chvíli ještě stihl balon vzít z moci. Do kabin odcházely oba týmy za těsného náskoku domácího Zlína.

Ve druhém poločase už se na hřišti neukázala trojice Jindřišek, Köstl a Prekop. Místo nich vyslal kouč Veselý do hry Jánoše, Kovaříka a Puškáče. Hned zkraje poločasu pálil Matoušek, ale bomba prosvištěla do zámezí. Domácí celek zkoušel zahrozit ze vzduchu. Fantišův centr si našel kozák, ale hlavou zakončil mimo tři tyče.

Jenže představy Klokanů o srovnání brzo dostaly velkou trhlinu. Hrubý se uprostřed hrací plochy ujal míče a roztáhl hru doprava na volného Vukadinoviće. Srbský rychlík si to namířil rovnou do šestnáctky a z rohu malého vápna křížnou střelou k levé tyči pojistil vedení svého týmu.

V podání Bohemians předvedl individuální akci Hála, který obelstil obránce a vystřelil z osmnácti metrů levačkou. Brankář Dostál s dělovkou měl problémy, ale nakonec ji nadvakrát dokázal zlikvidovat. Přesto se Bohemka dokázala vrátit do hry o výsledek. Matouškův přetažený centr už skoro opustil hrací plochu. Obránce Dostál však situaci výborně dohrál a stihl vrátit míč před branku, a to přesně do prostoru střeženým Puškáčem, jenž efektní patičkou snížil.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
K neštěstí svěřenců kouče Veselého dokázal Zlín zase odskočit na dvě branky. Agilní Slončík postupoval s míčem v šestnáctce a hledal pod sebou volné spoluhráče. Přihrávka doputovala až k tomu poslednímu, ostřílenému ligistovi Hrubému. Záložník Zlína okamžitě pálil levačkou, rána ještě orazítkovala břevno, ovšem mířila do země a poté už do sítě. 

V černých dresech hrající Bohemians vrhli síly do útočení. U ofenzivní akce byl Dostál, který znovu přihrával pod sebe. Přesný byl shodně jako o pár minut dříve, avšak ránu Hály zablokoval obránce. Tentýž hráč Bohemians v podstatě záhy před sektorem fanoušků Klokanů nadýchaným centrem posadil balon na hlavu Necidovi, ovšem čerstvý útočník nedokázal zakončit důrazně. Brankář Dostál si tedy se zakončením poradil. 

Pětiminutové nastavení nakonec přineslo ještě jednu gólovou radost svěřenců trenéra Pavla Vrby. Na průnikovou přihrávku za defenzivní linii Bohemky si naběhl její bývalý hráč Reiter, jenže v nájezdu ho skvěle vychytal Jedlička. Míč si na šestnáctce ještě sebral Dramé, který to zkoušel technickým obstřelem, ale i proti němu se vytáhl výborným zákrokem brankář Klokanů. Odražený balon ale sebral mladík Slončík, jehož dorážka znamenala čtvrtý gólový zápis Zlína. 

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: Pokud v zápase inkasujete čtyři góly, nemůžete mluvit o dobrém výkonu. Hodně určující byl první gól. Na domácích bylo zřetelné, že na nich leží deka a působili zakřiknutě. My jsme si na začátku vytvořili nějaký tlak, ale měli snad jen jedinou šanci. Bylo to takové bez emocí, hrozně moc ztrát a málo kvality. Vypadali jsme, že jsme si jenom přišli zahrát. Přibývajícími ztrátami jsme dostávali domácí do hry a první gól nám dali z jednoduchého nákopu. Prostoroví hráči chyběli tam, kde měli být. Po brance Puškáče jsme měli nějakou naději ze zápasu něco vytěžit, ale inkasovali jsme z protiútoků po ztrátách. Nedopřáli jsme si však drama o výsledek, protože téměř okamžitě po té korigující brance jsme zase inkasovali."