Hála: Tuhle porážku musíme napravit

Záložník Martin Hála zhodnotil středeční zápas ve Zlíně.

Hála: Tuhle porážku musíme napravit

Nepovedené utkání ve Zlíně okomentoval Martin Hála, který byl aktivní a dostal se několikrát i do zakončení. V rozhovoru mluvil nejen o celém utkání, ale došlo i na jeho šanci za remízového stavu a inkasované branky. 

Je tahle porážka velkou fackou?
Nechci po zápase dělat chytrého. Šli jsme do utkání s cílem ho vyhrát a udělat si na čtvrtém místě náskok. To se nám absolutně nepodařilo a musíme si vyhodnotit, kde se staly chyby. Nemůžeme venku inkasovat čtyři branky, protože tímhle stylem bychom neuhráli body nikdy a nikde. 

Přitom jsme do zápasu vstoupili dobře...
Vytvořili jsme si nějaký tlak, zahrávali několik standardních situací a já osobně měl v úvodu hned jednu střelu, ale poté i šanci. Při ní jsem měl balon trochu pod nohou a gólman asi ani neví, jak střelu zneškodnil. Míč se následně odrazil pryč. Pak z nějakého prvního závaru nám Zlín dal branku. Je pochopitelně těžké dotahovat, ovšem pořád se vývoj dá zvrátit. Po přestávce jsme začali hrát, jenže naší ztrátu využil Zlín a potrestal nás druhou brankou. Takhle se to točilo v podstatě celý zápas pořád dokola.

Zlín - Bohemians 4:1 (1:0)
Zlín - Bohemians 4:1 (1:0)
Ve druhé půli ses prezentoval individuální akcí. Co chybělo ke gólu?
Střílel jsem z dálky levou nohou. Ona asi nebezpečně vypadala, ale spíš ve vzduchu zaplavala a stočila se doprostřed. Gólman ji dokázal chytit. Musela by letět více k tyči, aby s ní měl větší problémy. Ale mám prostě takový pocit, že by nám to stejně nepomohlo. 

Rozhodla zápas třetí branka? Inkasovali jsme ji ihned po korigujícím gólu na 1:2...
Nadechli jsme se, ovšem záhy po gólu Davida Puškáče jsem neudržel nahoře míč. To bych měl uhrát. Pak nám Hrubý dá životní gól, kdy je ještě v záklonu. Asi to charakterizovalo celý náš výkon v utkání. 

Zlín se prezentoval bojovným výkonem. Čekali jste od něj něco podobného, vzhledem k situaci v tabulce?
Bylo nám jasné, že nebudou chtít nic vymýšlet a hrát dlouhé míče nahoru za nás. Do prvního gólu nás ale ničím nepřekvapili. Pokud na hřišti soupeře dostanete jako první gól, otáčet zápas je pak těžké. Spíš ho musíme dát my, v tom vidím tu hlavní věc. 

Podruhé v krátké době jsme inkasovali venku dost branek...
Mrzí mě to hlavně z toho pohledu, že jsme si mohli udělat nějaký bodový polštář na čtvrtém místě před Slováckem a Olomoucí, než se půjde do té nadstavbové části. Zápas jsme měli zvládnout lépe, samozřejmě mě štve i náš předvedený výkon a konečný výsledek. Pokud jsme tu neměli vyhrát, tak alepoň bod za remízu jsme si odvézt měli. 

Jak se taková změna promítne v týmu psychicky?
Musíme si celý zápas vyhodnotit a ukázat si věci, které byly v našem podání špatné. Uvidíme, jestli tam vůbec nalezneme i něco dobrého. Chceme se z porážky poučit, hodit ji za hlavu a napravit v dalším zápase. Fanouškům musíme ukázat, že do té čtyřky patříme!