Bohemka smetla Jablonec čtyřmi góly

O přesvědčivou výhru nad Severočechy se postarali Matoušek, Jindřišek, Drchal a Prekop.

Bohemka smetla Jablonec čtyřmi góly

Od úvodního hvizdu nastoupil v zahajovací jedenáctce Puškáč. Uprostřed hřiště byl Jánoš po boku Jindřiška. Na levou stranu se vrátil Kovařík. Na vedoucí gól se nečekalo dlouho. Matoušek si připravil míč do zakončení a střelou zpoza velkého vápna vstřelil první gól zápasu. Vzápětí Jovović vyslal do úniku Chramostu, ale Jedlička ho bravurně vychytal. Na druhé straně Akpudje ve výskoku fauloval a následoval pokutový kop. Exekutor Jindřišek ji proměnil s naprostým přehledem a vedení Klokanů bylo už dvoubrankové. Hosté se snažili o snížení. Na Martincovu přihrávku si naběhl Polidar, skvěle ovšem zakončení srazil na roh Vondra. 

Ve druhé půli pálil Chramosta po přihrávce od Jovoviće, střelu však zablokovali obránci Bohemians. Navíc Klokani si brzo vedení pojistili, aby nedošlo k dramatu. Kovaříkův centr si našel Puškáč, proti jehož hlavičce se vytáhl Hanuš, ale pouze ji vyrazil. U balonu byl jako první Drchal, jenž bez problémů dorazil míč do sítě. Jiskřičku naděje dal hostům Šulc. Host z Plzně postupoval s míčem až za šestnáctku, odkud střelou k levé tyči snížil na rozdíl dvou branek. Vzápětí běžel sám na branku Drchal, avšak střílel jen do Hanuše, který vyběhl až na hranici pokutového území. V devadesáté minutě přidal ještě čtvrtou branku Prekop.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK JABLONEC 4:1 (2:0)
Ďolíček • neděle 30.04.2023 • 15:00 • 30. kolo F:L

Branky: 9. Matoušek (Puškáč), 20. Jindřišek z penalty, 54. Drchal, 89. Prekop - 79. Šulc
Rozhodčí: Batík - Caletka, Antoníček
ŽK: Vondra, Puškáč - Akpudje, Martinec
Diváci: 5679

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš (69. Morávek), Kovařík (82. Nový) - Drchal (90. Mužík), Matoušek (69. Hála) -  Puškáč (82. Prekop)
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Jablonec:
Hanuš - Akpudje (46. Patrák), Martinec, Král - Šulc, Souček, Hübschman, Polidar - Chramosta (74. Ikaunieks), Jovović (64. Černák) - Sejk (14. Štěpánek)
Trenér: David Horejš