Puškáč: Zápas pro nás byl ohromně důležitý

Útočník David Puškáč zhodnotil vysokou výhru nad Jabloncem.

Puškáč: Zápas pro nás byl ohromně důležitý

Poslední utkání v základní části okomentoval David Puškáč, který nastoupil v základní sestavě poprvé od konce února. V zápase přispěl ke dvěma gólům Bohemians. 

Nastoupil jsi v základu po dlouhé době. Jak ses cítil?
Nějaké manko v tom zápasovém zatížení znát samozřejmě je, ale jinak jsem nepociťoval vyloženě nedostatky z tohoto pohledu. Cítil jsem se v pohodě. Díky těm dvěma poločasům proti Slavii a Zlínu jsem se po fyzické stránce aklimatizoval, ale znát to pořád bylo. Ve druhé půli už mi síly ubývaly. 

Na Slavii jsi měl šanci, ve Zlíně dal gól. Čekal jsi, že bys proti Jablonci mohl hrát v základu?
Mně se povedlo ve Zlíně i skórovat, i když jsem měl ze zápasu hořké pocity a vyloženě nám k něčemu nebyl. Mrzelo mě, že se nám zápas nepovedl. Dvakrát jsem šel do hry hned se startem druhé půle, takže jsem měl nějaké tušení, že bych mohl teď nastoupit od začátku. Nevěděl jsem to ovšem stoprocentně. Konkurence je v týmu velká a byl jsem připravený na obě varianty, tedy na základní sestavu, ale i na to, že začnu na lavičce náhradníků. 

Jak se ti hodnotí takový zápas?
Pochopitelně velice dobře, protože po dvou porážkách jsme byli na sebe naštvaní a chtěli se prezentovat lepším fotbalem a naším nasazením, kterým jsme známí. Byli jsme efektivní a získali důležité tři body. 

Bohemians - Jablonec 4:1 (2:0)
Bohemians - Jablonec 4:1 (2:0)
Byl jsi u dvou branek. Chyběl tvému výkonu jen gól?
S výkonem jsem byl relativně spokojený. Asi nemůžu být na sebe tak náročný, protože jsem měl docela dlouhou pauzu. Do formy se teď dostávám. Těší mě, že se na brankách podílím a určitě by bylo fajn gól i dát. Důležité je, že jsme utkání zvládli jako tým. 

Nechtěl ses přihlásit o penaltu?
Kopat jsem ji chtěl, ale pak viděl, že míč se kopl někam na půlku a viděl Pepu Jindřiška, že si pro ni hned šel. Nechal jsem ho samozřejmě kopat a nechtěl mu míč brát. Mohl překonat další obrovský milník ve své kariéře, což mu přeju a jsem za něj moc rád, že toho dosáhl. Je to něco neuvěřitelného. Za tu tvrdou práci, kterou v každém zápase odvádí, si to zaslouží. Zároveň nějakou dobu gól nedal, takže i pro něj je dobře, že se mohl dočkat.

Vnímal jsi předzápasový ceremoniál?
Snažil jsem se soustředit sám na sebe. Utkání bylo hrozně moc důležité. Fanoušci slavili výročí titulu, my měli v sezoně dobře našlápnuto k úspěchu, ale teď dvakrát prohráli. Potřebovali jsme zápas zvládnout. Bylo fajn se potkat s chlapama, kteří pro Bohemku ten titul vykopali. Pro nás je to i motivace zase něco velkého v Bohemce dokázat.

Nastoupili jsme ve výročních dresech. Jaké bylo v nich hrát?
Když jsem je viděl poprvé, neuměl jsem si představit, že v tom vyběhnu na hřiště. Ve finále to bylo hezké zpestření. Člověk to pak už ani neřeší.