B tým zvládl přestřelku v Sokolově

Klokani nastříleli celkem pět branek, na všech měl podíl Vladimír Zeman. 

B tým zvládl přestřelku v Sokolově

O posledním dubnovém víkendu vyrazil B tým Bohemians na půdu posledního Sokolova. Součástí výpravy byl také záložník Vojtěch Novák. V úvodu však hostům zatrnulo. Václavík si navedl balon na levačku a za šestnáctkou vypálil. Povedená rána naštěstí orazítkovala břevno.

Téměř vzápětí Bohemka trestala. Dostál skvěle získal míč na polovině hřiště a vydal se s ním dopředu. V pokutovém území si narazil se Zemanem a tečovaná střela skončila v síti. Aktivnější Klokani mířili za další trefou, ale Zemanovu střelu na přední tyč skryl v rukavicích domácí gólman. Poté přistrčil Novák balon Bartkovi. Zkušený obránce si ho dal na pravačku, následným střeleckým pokusem těsně minul levou tyč branky Sokolova. Zčistajasna ovšem přišel vyrovnávací gól. Doleček sklepl míč pro sedmnáctiletého Schimmera, který křížnou střelou k levé tyči překonal gólmana Koubu. 

Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
Zpět si chtěli vedení vzít Pražané. Obránce Bartek autových vhazováním zvýhodnil Zemana. Křídelník Bohemky měl na hranici šestnáctky prostor na zakončení, bohužel o malý kousek svatyni gólmana Hrabačky přestřelil. Ještě větší šok nastal v řadách hostujícího týmu pár minut před pauzou. Před šestnáctkou Václavík nabil Dolečkovi, jehož přízemní rána nakonec skončila v síti a domácí rázem vedli. Těsné vedení si odnesli i do kabin. 

Po poločasové pauze zaveleli Pražané ke zvratu. V šedesáté minutě Bartek na levé straně využil náběhu Zemana, jemuž míč přistrčil do běhu. Nejlepší střelec Bohemians razantním centrem před branku našel přesně nabíhajícího Nekvasila, jenž ve skluzu dopravil balon do sítě. Hned o malý okamžik později se znovu hnali Klokani dopředu. Přihrávku Farkaše sice nepustil k Zemanovi záložník Toure, ale rychle si ho našel Panc. Střelu mladého záložníka srazil Kabantsov tak nešťastně, že balon vypadl k osamocenému Zemanovi, pro kterého už nebyl žádný problém ho dopravit do sítě. 

Tým kouče Martina Pulpita se však ještě vrátil do hry o výsledek. Centr do pokutového území odvrátil na malém vápně Lehovec, avšak míč si ještě ve velkém vápně našel Doleček a tečovaná střela znamenala potřetí v zápase vyrovnaný stav, tentokrát 3:3.

Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
Bohemians B - Hostouň 3:1 (2:0)
S blížícím se závěrem duelu stoupalo i napětí, kdo nakonec vezme všechny tři body. Poslední minuty ale zvládli lépe Bohemians, kteří do zápasu nastoupila v černých dresech. Kadlecův pas prodloužil Bartek na hrotu útoku pro Damaška. Střídající obránce přihrál do výhodné pozice Wexlerovi, jehož střelecký pokus byl sražen na roh. Bohemka z něj nejprve nezahrozila. Odražený míč sebral Zeman a zkusil technický obstřel, radost mu vynikajícím zákrokem překazil brankář Hrabačky, když konečky prstů krásnou střelu vytáhl na levou tyč. 

Vzápětí už se svěřenci trenéra Slezáka dočkali. Zeman centrem od rohového praporku přesně našel Bartka, který hlavičkoval v těžké pozici, ale dokázal v lehkém záklonu dostat balon až do sítě. Další drama už Klokani odmítli. Damašek skvěle napadal hostující rozehrávku, z čehož mohl těžit. Získal míč na Tourem a okamžitě vyslal do samostatného úniku Zemana. Dosavadní autor tří asistencí a jedné branky si převzal balon do běhu, procedil míč skrz vybíhajícího gólmana a mohl slavit pátou branku Bohemians. Zároveň stanovil svou bilanci v zápasy na dva góly a tři asistence. 

Zbývající minuty už Pražané zvládli bez úhony na zdraví a ze Sokolova si odvezli tři body po zvládnuté přestřelce s domácím týmem.