V neděli jedou Klokani znovu do Edenu

Čtvrté Vršovické derby v rámci této sezony začíná v neděli večer.

V neděli jedou Klokani znovu do Edenu

S koncem prvního čtvrtletí roku 2023 dospěla ke svému závěru i základní část FORTUNA:LIGY. Nyní přichází na řadu opravdový závěr sezony, nadstavbová část. Pro Bohemians se ponese v úplně jiném duchu, než tomu bylo dříve. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého si díky svým výkonům v dosavadních třiceti kolech zajistili účast ve Skupině o titul. V květnu se můžou fanoušci těšit na bitvy s tuzemskými giganty.

Ta první je čeká hned o tomto víkendu. Během krátké doby dojde už na třetí Vršovické derby. Po bitvě v pohárovém semifinále došlo na odvetu v rámci základní části první ligy. Hrací systém Skupiny o titul pak určil, že na vzájemný souboj těchto týmů dojde hned v jejím prvním kole, a tak se Klokani znovu vydají do Edenu. 

Slavia - Bohemians 3:0 (3:0)
Slavia - Bohemians 3:0 (3:0)
Sešívaní ve třicátém kole FORTUNA:LIGY doma remizovali s Hradcem Králové. Vzhledem k vítězství Sparty v Liberci následoval pád na druhou příčku, z níž půjdou do nadstavbové části. Před startem prvního kola má Slavia ztrátu na první místo dva body. 

Asistent trenéra Ivan Hašek porovnával dvě poslední vzájemná utkání: Ty zápasy byly od sebe naprosto odlišné. V tom prvním jsme hráli dobře a byli nebezpeční. Až na několik výjímek ten výkon, s přihlédnutím k síle soupeře, byl výborný. Měli jsme samozřejmě v některých situacích také štěstí, ale to se ve fotbale vždycky na nějakou stranu přikloní. Mít o trochu víc, mohli jsme napsat úplně jiný příběh a být ve finále místo Slavie. V ligovém utkání bylo naopak všechno jiné. Nedařilo se nám chodit nahoru, dostávali jsme se pod tlak a Slavia nás za špatný výkon trestala brankami. Během první půle bylo hotovo a spřádat nějaké velké plány na druhou půli už šlo stěží. Zvedli jsme si náladu výhrou nad Jabloncem, která se určitě dá označit za zaslouženou. Máme další pokus, jak Slavii o body obrat. Chceme ho využít a přispět k atraktivitě derby výkonem na úrovni, která nám přísluší."

V posledním ligovém utkání Slavia doma ztratila: Hradec nám ukázal, že se na ně vyzrát dá. Oba góly v tom zápase byly sice trochu kuriózní, ale i to se ve fotbale stává. Prostě takové branky padají a padat budou určitě dál. Nejen na zápas Slavie s Hradcem se určitě důkladně podíváme a pokusíme se z něj vytěžit maximum pro přípravu kluků. Své slabiny má každý. Záleží jen na tom, jak jich dokážeme využít ve vlastní prospěch. Pro nás bude jasný cíl, abychom se co nejdéle drželi ve hře o výsledek. Jinak řečeno, rozhodně nechceme dopustit průběh posledního zápasu v Edenu."

Slavia - Bohemians 3:0 (3:0)
Slavia - Bohemians 3:0 (3:0)
Klokani nebudou moci počítat s Beranem a Matouškem, kteří ze Slavie hostují. Kvůli karetnímu trestu však nebudou moci nastoupit ani Puškáč a Vondra: Zápasy s týmy jako je Slavia a Sparta jsou pro každého hráče svátkem. Platí to i z týmového pohledu. V takových utkáních se tým dokáže semknout ještě víc, než v těch ostatních. Navíc teď je to i umocněné tím, že jsme se dostali do Skupiny o titul a můžeme výrazně promluvit do boje o něj, i když nepřímo. Také proto nás mrzí, že máme o čtyři hráče méně. V podstatě u všech se jedná o absenci v základní sestavě, maximálně na její hranici. S absencí Berana s Matouškem už jsme se nějak srovnali, ačkoliv to jsou samozřejmě citelné ztráty, protože tihle kluci jsou typologicky stavění do rychlých protiútoků a určitě by nám ohromně pomohli. Horší už je to s Vondrisem a Puškym. Honza je po celou jarní část důležitou součástí naší defenzivy a do ní nikdy moc sahat nechcete, zvlášť pro zápas se Slavií. Do formy se nám postupně dostával i David. Na Slavii měl šanci, ve Zlíně dal gól. Proti Jablonci jsme mu dali šanci od začátku, podal dobrý výkon a podílel se na dvou gólech. Mrzí nás, že z toho vypadne a nebude moci nastoupit. Zkrátka si musíme poradit. Šanci dostanou zase jiní hráči a věříme, že ji chytí za správný konec."

INFORMACE PRO FANOUŠKY
Fanoušci se do Edenu znovu vydají společně. Po pěší cestě z Ďolíčku, ale i využití vlakového spojení, je na řadě třetí startovní destinace. Klokani se v 16:15 sejdou v Dannerově parku, odkud si to v 16:45 namíří přímo do Edenu. V online prodeji jsou dostupné vstupenky do sektoru pro fanoušky Bohemians. Nákup lze provést ZDE, po vyzvání stačí zadat heslo Bohemians. Lístky si můžete pořídit v případě nevyprodání kapacity i v Edenu. Poklady budou otevřeny od 16:30. Přímo na stadionu bude přítomný také SLO Bohemians Martin Kurka (tel.: 773 999 695). Kdo je SLO? Kontaktní osoba pro fanoušky, která má příslušné kontakty na druhý klub, pořadatelskou službu a podobně. SLO Bohemky se pravidelně pohybuje v našem sektoru na venkovních zápasech a je viditelně označen visačkou.