Vršovické derby skončilo nejvyšší porážkou v sezoně

Po přestávce Klokani přišli o jakékoliv naděje, během osmi minut Slavia rozhodla. 

Vršovické derby skončilo nejvyšší porážkou v sezoně

Ve Vršovickém derby se museli Klokani obejít bez vykartovaných hráčů, a to Puškáče s Vondrou. Do útoku se tak vrátil Prekop a po měsíci do obranné trojice mladík Kadlec. Ke změně došlo ještě na levé straně sestavy Bohemky. Levonohého Kovaříka nahradil Dostál. 

Bohemka si v Edenu brzy vytvořila šanci. Drchal se hnal za přihrávkou do volného prostoru a před brankou hledal své spoluhráče. Míč doletěl k Dostálovi, který na stadionu svého bývalého týmu střílel z dobré pozice, jenže netrefil balon dle svých představ, a tak střela neměla dostatečnou razanci. Vracející se Douděra ji u levé tyče zvládl zastavit. Domácí zahrozili díky standardní situaci, jíž způsobil Dostálův faul. Z levé strany Bohemians přilétl centr z kopačky Zafeirise. Slávistický záložník mu dal pořádnou razanci a našel Schranze. Slovenský univerzál byl však situací natolik překvapený, že se od něj míč jen odrazil do zámezí.

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
Mnohem větší příležitost si vytvořili Klokani. Dostálův centr způsobil před Kolářem zmatek. Balon přiletěl proti noze Křapkovi. Zadák Bohemians se nerozmýšlel a z malého vápna ihned pálil, bohužel dělovkou branku Slavie minul. Poté přišel náznak šance Sešívaných po dlouhém pasu Douděry, za kterým se hnal van Buren, ale dokončil ho teatrálním pádem k zemi. Sudí Szikszay domácím přímý kop přisoudil. Stoper Hůlka za svůj údajný faul viděl žlutou kartu. Matěj Jurásek si kousek za pokutovým územím míč postavil, následnou kroucenou ránou branku Jedličky přestřelil.

Po následné akci už se svěřenci kouče Trpišovského mohli radovat, protože vedla ke gólu. Centr Douděry letěl na přední tyč, kam se natlačil Jurečka. Silný hroťák dokázal v souboji přetlačit Kadlece, poté už byl před Jedličkou sám a střelou k pravé tyči ho překonal.

Uplynulo jen pár minut a vedení Slavie mohlo být dvoubrankové. Před branku Bohemky přiletěl další centr. Míč se po souboji odrazil k nohám osamoceného Kačaraby, jenž už byl v tisíciprocentní šanci. Brankář Klokanů se ráně postavil a fantastickým reflexem ji zlikvidoval. Do kabin šli Bohemians s těsnou ztrátou, ale s vědomím, že i oni měli své příležitosti ke vstřelení branky. 

Tým trenéra Jindřicha Trpišovského hned zkraje druhé půle vykročil za rychlou pojistkou. Matěj Jurásek si v pokutovém území dal balon na pravačku, aby mohl přímo pálit. Dělovce se do cesty obětavě postavil Křapka, jemuž se povedlo ji zablokovat. Téměř vzápětí se ze sevření bránících hráčů vymanil právě Matěj Jurásek a přihrávkou za obrannou linii vyslal dopředu Jurečku. Na balon ve skluzu nedosáhl Hůlka, a tak mohl autor vedoucí branky utíkat vstříc brance. Dostal se téměř k malému vápnu, odkud střelou přes Jedličku pojistil náskok Slavie. 

Silný forvard záhy dokonal hattrick. Oscar vydoloval balon před střídačkou Bohemky, předal ho Hromadovi, který ho už poslal do moci Jurečky. Ten se netradičně nacházel o poznání níže, ale měl kolem sebe dost volného prostoru. Využil ho naplno, neboť si míč připravil na pravačku a střelou z pětadvaceti metrů k pravé tyči zkompletoval hattrick. Další úder do řad Bohemians přišel téměř okamžitě. V rozehrávce od zadních řad se iniciativy chopil Ogbu, když křížným pasem narýsoval kolmici pro Douděru. Střelec branky z minulého Vršovického derby se protlačil před Dostála, střílel sice už v nefotbalové pozici, ale i tak dokázal v pádu obloučkem přes Jedličku stanovit čtyřgólový náskok Slavie. 

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
Dění na hrací ploše se poté zdánlivě zklidnilo, přesto za deset minut znovu Eden jásal. K míči se znovu dostal kanonýr Jurečka, protlačil se do střelecké pozice a střelou z hranice šestnáctky rozvlnil síť u levé tyče. Radost Sešívaných přerušil asistent na pomezí, který signalizoval ofsajdové postavení skórujícího hráče. Domácí zahrozili i ze vzduchu. Provod se u rohového praporku ujal balonu, aby povedeným centrem našel střídajícího Ousoua. Švédský zadák zakončil hlavou razantně, ale mimo tři tyče. 

Závěrečných deset minut nakonec proběhlo v mnohem krušnější atmosféře. David Jurásek se z vlastní obranné poloviny vydal s míčem dopředu, před střídačkou Klokanů se vyhnul Novému a posunul ho van Burenovi. Nizozemský útočník si narazil s Provodem, ocitl se sám před gólmanem Bohemians, kterého za přispění Hůlkovy teče prostřelil. Tím bohužel zápas nekončil. van Buren proběhl souboj uprostřed hřiště, což zapříčinilo, že se balonu mohl zmocnit Tecl. Postupoval s ním až na hranici pokutového území. Pak ho posunul doprava přímo do běhu Jurečkovi. Střelec tří branek si na přihrávku počkal a utaženou střelu k pravé tyči uzavřel zápas. 

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: Rozdělil bych to hodnocení utkání na první a druhý poločas. Z těch zápasů v Edenu byl ten první asi náš nejlepší. Zejména v prvních pětadvaceti minutách jsme si počínali slušně. Měli jsme dát gól, protože tam byly nějaké závary a šance. Mrzí mě první gól, kterému se dalo předejít. Nešlo o neřešitelnou situaci. Domácím jsme toho v první půli moc nedovolili. Druhý poločas byl v našem podání hororový. Slavii uklidnil rychlý gól na 2:0, vzápětí krásná střela znamenala tříbrankový náskok domácích. V tu chvíli bylo po zápase a jedeme domů s debaklem."