Bohemka v Edenu vysoko prohrála

Klokani v Edenu šestkrát inkasovali, čtyřmi góly se blýskl Jurečka.

Bohemka v Edenu vysoko prohrála

Vykartované Puškáče s Vondrou nahradili v základní sestavě Prekop a Kadlec. Od začátku nastoupil i Dostál. Právě on měl v úvodu obří šanci, když k němu prolétla přihrávka Drchala, bohužel zkušený zadák netrefil míč naplno, a tak slabou střelu odvrátil Ogbu. Ještě větší šanci měl poté Křapka, ke kterému se míč odrazil po souboji. Důrazný stoper pálil z malého vápna tvrdě, jenže branku přestřelil. Sešívaní se přes pozornou obranu Bohemians do příležitostí dostat nemohli. K dispozici však měli přímý kop z dobré pozice, a to po teatrálním pádu van Burena před pokutovým územím. Exekutor Matěj Jurásek však branku Jedličky přestřelil. To už se nestalo Jurečkovi, který si naběhl na centrovaný míč, přetlačil Kadlece a střelou z bezprostřední blízkosti poslal Slavii do vedení. Blízko k navýšení vedení měl Kačaraba jen o pár minut později. Od byl Jedličky jen pár metrů, ovšem brankář Klokanů prudkou střelu skvělým reflexem zneškodnil.

Druhý poločas začala velká šance Matěje Juráska, jenž měl v šestnáctce prostor na střelu. Jeho dělovku schytal Křapka, který ji skvělým blokem nepustil k Jedličkovi. Vzápětí nedosáhl Hůlka na přihrávku za záda, a tak Jurečka šel sám na Jedličku, jehož prudkou ránou pod břevno prostřelil. Záhy dostal právě slávistický útočník na útočné polovině dost volného prostoru. Na pětadvaceti metrové vzdálenosti si převzal přihrávku a střelou technickou střelou k pravé tyči završil svůj hattrick. Bohužel přišel hned další úder. Uplynula jen malá chvilka, když se za dlouhým pasem hnal Douděra a obloučkem přes Jedličku vstřelil čtvrtou branku Slavie. Autor hattricku Jurečka poté střelou k levé tyči rozvlnil síť znovu, avšak tentokrát nebyla branka pro ofsajd uznána. Po prostřídání v týmu Slavie se pověsil do vzduchu Ousou, naštěstí hlavou zakončil mimo tři tyče. V závěrečné desetiminutovce se domácí prosadili ještě dvakrát. Nejprve Jurásek unikl, nahrál Provodovi, který dal míč van Burenovi, jenž překonal gólmana Bohemians. A o dvě minuty později se znovu hnal sám na branku Jurečka, příležitostí nepohrdl a přidal svůj čtvrtý gól v utkání.

SK SLAVIA PRAHA - BOHEMIANS PRAHA 1905 6:0 (1:0)
Eden • neděle 07.05.2023 • 18:00 • 1. kolo Skupiny o titul

Branky: 30. Jurečka, 48. Jurečka, 53. Jurečka, 57. Douděra, 82. van Buren, 84. Jurečka
Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf
ŽK: Jurečka - Hůlka
Diváci: 17 132 

SK Slavia Praha
Kolář - Kačaraba, Ogbu (65. Ousou), Jurásek - Douděra (65. Pech), Oscar (72. Tecl), Zafeiris (46. Hromada), Schranz - Jurásek M. (65. Provod), Jurečka - van Buren
Trenér: Jindřich Trpišovský

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Kadlec, Křapka, Hůlka - Köstl, Jindřišek, Jánoš (76. Nový), Dostál (67. Kovařík) - Drchal (67. Morávek), Hála (87. Necid) -  Prekop (76. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý