Jánoš: Po pauze se nám všechno rozpadlo

Derby se Slavií zhodnotil Adam Jánoš. 

Jánoš: Po pauze se nám všechno rozpadlo

Střední záložník Adam Jánoš po nepovedeném derby na Slavii mluvil o rozdílných poločasech, pozitivech z prvního, ale i inkasovaných brankách v tom druhém. 

Co bylo od začátku hlavní receptem na Slavii? V první půli jsme jí nic nedovolili, měli šance a inkasovali z takové ojedinělé akce...
První poločas nabídl takový obraz hry, jaký jsme si představovali. Tedy až na ten obdržený gól. Docela dobře jsme si počínali v defenzivě. Směrem dopředu jsme tam měli pár rychlých protiútoků a standardních situací, z nichž jsme mohli hrozit. Byli jsme nebezpeční pro branku Slavie. Když to shrnu, první půle byla v našem podání velmi slušná. Bohužel nevím, co se s námi stalo po poločasové pauze.

Utkání se vyvíjelo úplně jinak, než naposledy a povedlo se nám chytit začátek zápasu. Na co jsme se hlavně chystali?
Víme o tom, že Slavia disponuje rychlostními typy hráčů. O tom jsme se i ve druhé půli přesvědčili dlouhými míči za nás. Chtějí hrát rychle po stranách. Právě tyhle prostory jsme se jim snažili zavírat a hrát aktivně. Náš plán se nám dařil, ale pak se všechno rozpadlo. 

Jaký plán byl pro druhý poločas?
Chtěli jsme pokračovat v tom stylu, jakým jsme se prezentovali v první půli. Hrát aktivně a být v bloku u sebe. Vycházelo nám to, proto jsme od toho nechtěli upustit. Nevím, jestli Slavia nezařadila nějaký vyšší rychlostní stupeň. Upřímně nevím, co se s námi stalo. Góly s námi hodně zamávaly. Pak už se to na nás valilo, my jsme běhali od jednoho hráče k druhému, oni si to jen mezi námi ťukali a vyšla jim v podstatě každá akce. 

Slavia - Bohemians 6:0 (1:0)
Slavia - Bohemians 6:0 (1:0)
Daly se útoky zastavit? V podstatě dvě minuty po jedné brance šel Jurečka sám na branku...
Soupeři pomohly rychlé góly, byly snad dva během pěti minut. Bylo jasně vidět, jak hráli o poznání uvolněněji. Vždycky jde gólu nějak zabránit. Nevím, zda jsme se pak už báli. My jsme nezachytávali průnikové přihrávky za nás, což byla asi největší chyba. Je těžké to hodnotit. Sedneme si nad tím den po zápase, až trochu vychladneme a uvidíme góly na videu. 

Co by mělo po takové prohře následovat?
Neměli bychom na tu prohru zapomenout. Jednak to ani moc nejde, ale nebylo by to rozhodně dobré řešení. Musíme se z těch akcí poučit a vzít si příklad z prvního poločasu. Ta byla dobrá a od ní se musíme odpíchnout. Nemůžeme se z dalšího zápasu určitě podělat. Máme čtvrté místo stále ve své moci. Ať to zní teď jakkoliv, musíme to hodit za hlavu, ale poučit se z toho.